2006.12.01.
11:32

Írta: szuperapu

Üzlet

Egy vegetáriánus étterem vezetője látván a növekvő vendégszámot és érzékelvén a sikereket, úgy döntött elébe megy a dolgoknak és felgyorsítja a folyamatot. Először is kirúgta séfet, az étlapról törölte a zöldségeket és a gulyás-pacal-steak vonalra váltott...
Majd kezeit dörzsölvén kaján mosollyal szélesre tárta a kaput a nagy profit előtt...
(Széles Gábor egyébként egy sikeres üzletember hírében áll. A kérdés már csak az, hogy napilapot miért zsigerből akar irányítani, amikor üzletileg is lehetne?)

Szólj hozzá!

Címkék: újság

2006.11.30.
15:25

Írta: szuperapu

High-tech

A felújított házunkban még a kazánnak is internet-csatlakozása van. Így akár e-mail-ben is adhatunk neki utasításokat a ház hőmérsékletét tekintve. De mégsem. Merthogy a termosztátunk még modernebb, mobil is, meg programozható is. A hét minden napjára és a nap minden órájára lebontva lehet neki megadni a kívánt hőfokot. Tiszta sci-fi!
A kandallóba viszont továbra is hagyományos-manuális módon kerül a tüzifa.

Szólj hozzá!

Címkék: fűtés

2006.11.30.
13:01

Írta: szuperapu

Ködösítek

Reggelente oviba menet a nagylány nagy-nagy örömködés közepette konstatálja, hogy füstöl a szája és az sem zavarja meg túlzottan a jókedvét, hogy rendszeresen rárivallok, hogy ne csináljon ködöt...
Mert nekem gyermekkoromban furcsa elméletem volt a ködképződésről. Mivel a köd tömeges megjelenésével egy időben a hőmérséklet is lecsökken, és az emberek lehelete láthatóvá válik, én a két dolgot össze is kapcsoltam.
Úgy gondoltam, hogy az emberek lehelik a ködöt.

A kép Komédiás tulajdona 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszáj

2006.11.28.
15:17

Írta: szuperapu

Étterem kritika

Egy lakodalom lebonyolítása szerintem jó promóciós terep lehet bármelyik vendéglátóipari egységnek, annak ellenére, hogy a vendégek nem elsősorban enni járnak az ilyen eseményekre. Mi a Colombus Pub nevezetű hajón voltunk szombaton egy ilyen eseményen, de nem a kaja miatt marad az este emlékezetes.
A húsleves felejthető volt, azzal együtt is, hogy engem ebben a fegyvernemben nehéz lenyűgözni. A meleg előételként felvezetett hortobágyi húsos palacsinta viszont már kritikán aluli volt. A tölteléke valami fűrészpor jellegű csirkemell darálék volt, amiről a pincér szemrebbenés nélkül állította, hogy marha (de lehet, hogy a szakácsról beszélt). A vegyestálon a szűzérme karaj, a harcsafilé pedig helyenként busa volt, ami ugye az árfekvést tekintve sem mindegy. A Cordon Bleu ízetlen és erősen mirelit-áru jellegű volt. A köret volt az egyedüli elfogadható objektum a tálon, kellemesen vajas és a magyar viszonyokhoz képest ropogós volt. A desszertként felszolgált tiramisu már nem tudta megmenteni a menüt, pedig egész jól sikerült a felhasznált nagy mennyiségű cukor ellenére is.
A buli persze nagyon jó volt, a nagyi is túlélte a bébicsősz szerepet, sőt, jól szórakozott a kisasszonyokkal. A Colombus Pub-ot viszont nem ajánlanám senkinek! Ilyen hibákat egy falusi csárda sem követhet el büntetlenül, a - szinte egyetlen pozitívumként megemlíthető - csodás panorámát meg élvezhetjük a partról is, egy finom vacsora elfogyasztása után, egy egészségügyi séta keretében.

Szólj hozzá!

Címkék: barátok lagzi

süti beállítások módosítása