2006.10.11.
13:19

Írta: szuperapu

Spenóttal töltve

Apró örömök az életben. Most éppen, hogy megint lehet spenótot kapni a csarnokban. Kár hogy a kedvenc spenótos kajámat sütő hiányában csak fejben készíthetem el.
Gondolatban tehát besózok hat gusztusos csirkecombot, majd félreteszem, és a spenóttal kezdek el foglalatoskodni. Egy kilónyit szárától megszabadítva jól megmosok, majd kissé összetépkedve vajon megfonnyasztok. (Só és bors, persze.) Mondanom se kell, ugye, fokhagyma és őrölt szerecsendió társaságában, mert együtt kell legyen, ami együvé tartozik.  A végén egy kis citromlé is megy rá, mert a pikantéria az nálunk bevált jó szokás. Kicsit hűl, kicsit csipegetek belőle, aztán belemorzsolok egy mozzarellát. Aztán az elegyet beszuszakolom a combok bőre alá. A hőálló edénybe beleöntöm a bazsalikomos paradicsom turmixot, amit 2-3 érett paradicsomból és friss bazsalikomból készítettem, hirtelen. Ebbe kerülnek a combok, félig elmerülve. Tetejére mozzarella és parmezán. Felül sül, alul fő. Főt krumpli kíséretében gondolok rá.
És összefut számban a nyál.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke spenót

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr15559165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása