2010.11.12.
20:28

Írta: szuperapu

Jobbra át

Jómagam is többször szóvá tettem már hogy mennyire zavar, hogy honfitársaim a gyalogos közlekedés során rendszerint figyelmen kívül hagyják a jobbra tartás általános érvényű szabályát. Ezért módfelett örültem, hogy a budapesti metrók mozgólépcsőin uralkodó áldatlan helyzeten morgolódók nagy tömegben csatlakoztak a Facebookon az ez okból létrehozott csoporthoz. Nemcsak azért mert így érezhettem, hogy a problémámmal nem vagyok egyedül, hanem azért is, mert reméltem végre talán valami elmozdulás lesz az ügyben. Lehetőleg szó szerint. De sokáig értelemszerűen nem történt semmi látványos, az élménymegosztáson és a vicces ötletelésen kívül. Míg a napokban meg nem jelentek szórólap osztogató aktivisták, hogy nyomtatott formában hívják fel a célközönség figyelmét arra, hogy a világ rajtunk kívül eső részén mi a szokás, mi a hatékony.
Persze a brosúrához semmi köze a BKV-nek. Nemhogy nem támogatták, de láthatóan a terjesztést is kiszorították a saját territóriumukról.

4 komment

Címkék: utazás emberek

2010.11.08.
12:02

Írta: szuperapu

Atomvonat

Igyekszek a magam módján környezettudatosan élni, sőt a számomra elérhető eszközökkel még ezen túlmutatóan is tenni bolygónk módszeres pusztítása ellen, de időnként a zöld szervezetek is ki tudnak borítani. Az hogy a Greenpeace tevékenységét olykor túlságosan demagógnak, mi több károsnak tartom már Menyhárt Jenő könyve kapcsán is leírtam, és azt sem rejtettem soha véka alá, hogy az atomenergia ügyében homlokegyenest más a véleményem, mint nekik. De amit most művelnek Németországban, még önmagukhoz képest is elmebaj, és minden logikát nélkülöz.
Amit csinálnak az nem más, mint az atomerőművi veszélyes hulladék biztonságos tárolásának megakadályozása, és a szállítás veszélyeztetése. Tehát amit tesznek azzal a saját önbeteljesítő jóslatukat segítik elő.
Semmi mást.

5 komment

Címkék: emberek környezetvédelem

süti beállítások módosítása