2010.06.29.
08:01

Írta: szuperapu

Törvények

XVI. Benedek már a beiktatása után a szívem csücske lett, és utána is sokat tett azért hogy nehogy megszeressem. Persze nem szorul az én szeretetemre..., de amit a római katolikus egyház környékén ki-kipattanó pedofil botrányok során tanúsít az már lassan minden emberi tartást és morált mellőz. Az hogy a Hittani Kongregáció prefektusaként igyekezett a színfalak mögött eltusolni annak idején az ilyen ügyeket az egy dolog, de hogy egyházfőként, Jézus földi helytartójaként minden erejét és tekintélyét latba vetve akadályozza és ellehetetlenítse a világi nyomozást az már egész egyszerűen gusztustalan. Az épp aktuális ügyben eljáró belga nyomozók akciójához annyit bírt hozzáfűzni, hogy az egyház fenntartja a jogot, hogy a felmerülő bűncselekményeket az egyházon belül rendezze és együttérzését fejezte ki (nem az áldozatokkal. hanem) a gyanúsított papokkal. Akiket egyházi szokás szerint feloldoznának és áthelyeznének, hogy még több lelkükön száradt áldozattal várják az isteni büntetést.
Persze ha az áthelyezés célállomása a világi törvények szerint lenne kijelölve, mondjuk egy kellően őrzött büntetés-végrehajtási intézet formájában...

2 komment

Címkék: vallás emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr685560103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkl 2010.06.30. 08:50:19

Az összes pedofilt (beleértve természetesen a papokat is) megetetném a saját faszával. Javaslom még esetleg megtekintésre a South Park vonatkozó epizódját.

10155 2010.07.08. 12:23:43

ugyan, minek. szigorított börtönkörletet nekik, 24 órás rabtársi őrizettel. :D (majd ők elintézik...)
süti beállítások módosítása