2010.01.22.
09:39

Írta: szuperapu

Tetű

Az általam sokat emlegetett szocializációnak a sok pozitívum mellett azért vannak káros hatásai is. Természetesen. És ezek nem csak megfoghatatlan hosszú és rejtett folyamatok képében vannak jelen a társadalmi érintkezésben, hanem kézzelfogható módon is. Egy ilyen kézzel fogható negatív élmény ért bennünket most.
A fejtetű.
Sokan elborzadnak a kis ízeltlábúaknak már az emlegetésétől is, és mindenféle higiénés és társadalmi elmaradottsághoz kötik a felbukkanásukat. Holott kedves internetező gyerekek, a tetű az olyan, mint a nátha, bárhol bárki elkaphatja. És a közhiedelemmel ellentétben a tetű, ha teheti a tiszta ápolt fejet részesíti előnyben. Nem hülye, ösztönösen a jót választja. Emiatt tehát nincs ok a szégyenkezésre, ami már csak azért is kerülendő, hogy a velünk egy háztartásban élő kiskorú törékeny lelkében nehogy kárt tegyünk. Inkább kezeljük a helyzetet a megfelelő szerrel és némi humorral. Ez utóbbit egyébként jórészt közvetlen felmenőimtől tanultam.

Anyám egyszer a húgomat az előnyösebb fényviszonyokkal rendelkező teraszon bogarászta, és eközben szembesülnie kellett a szomszéd a társadalmilag beágyazott tévhitek által regenerált jajveszékelésével, amit a maga módján zárt rövidre:

- Most mi a gond? Köjálos vagyok, csak hazahoztam a munkát!

3 komment

Címkék: gyerek betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr765560029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juan 2010.01.22. 10:05:07

nagyon okos válasz volt, le a kalappal anyád előtt. :)

105758 2010.01.22. 10:54:21

A barátaim gyerekei lettek tetvesek karácsonykor, az oviból hozták haza. Nem mondtuk le a látogatást, hanem mindenki kapott megelőző fújást a fejére a bejáratnál. Nem mondom, mindenem viszketett, de nem lett semmi bajunk :)) A gyerekek pedig örültek, hogy ott voltunk, szóval szerintem sem kell aggodalmaskodni.

10155 2010.01.22. 17:59:11

a tetű életbe! :D nos, szerintem semmi gond nincs azzal, ha a gyerekek időnként tetvesek vagy rühesek lesznek. először is: én is voltam gyerekkoromban mindkettő, másodszor meg: viszonylag könnyű ezeket a parazitákat kikezelni, legalábbis sokkal könnyebb, mint a lelki torzulásokat.
süti beállítások módosítása