2009.10.17.
18:45

Írta: szuperapu

Kókuszos tőkehal

A tőkehal filével mindig bajban vagyok. Vékony kis semmilyen szeletek, amikkel nehéz dolgozni, mert törnek, és aminek jó része víz. Viszont olcsón hozzá lehet jutni, tehát rendszerint lazán besétálok a csapdába, amiből aztán a konyhában próbálkozom kimászni. Többszöri balul elsült kísérletezés után most úgy néz ki megvan a sikerhez vezető recept.
Tehát: kiolvasztjuk a filéket majd papírtörlő és finom nyomkodás segítségével eltávolítjuk a felesleges vizet. Illetve annak egy jelentős részét. A szeletek egyik felét meglocsoljuk egy kis citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és ízlés szerinti mennyiségben száraz tört chilivel (véletlenül sem őrölt pirospaprikával). A haldarabok másik felét békén hagyjuk, sőt állni hagyjuk azt is amelyiket befűszereztük. Egy serpenyőt felforrósítunk kis olajat öntünk bele és a szeleteket a fűszeres felükkel lefelé fordítva hirtelen megpirítjuk, közben a felfelé néző felüket fentebb taglalt módon ugyancsak befűszerezzük majd óvatosan de határozattan megfordítjuk. További rövid pirítás után óvatosan de határozattan tányérra helyezzük, körítjük, majd fogyasztjuk, és fehérbort öntünk utána a torkunkon át.
Jóétvágy!

3 komment

Címkék: hal

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr805559960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

menjmar 2009.10.19. 18:33:28

:) ez jó :) szsz (személyszerint) nem szenvedek ilyenekkel, hogy simogassam őket meg leitassam :D Hagyom kicsit felengedődni, de nem túlzottan, aztán kevés paradicsomlé, mustár, és zúzott fokhagyma keverékét (meg valami fűszereket is szoktam alászórni) meg kevés sót egy tepsibe öntök egy deci olajjal, és belerakom a halakat is :) aztán jól megsütöm őket fólia alatt puhányra :D de amúgy minden egyébbel is lehet ezt csinálni, szeretik maguk alá a fehérrépát is, csak elő kell kicsit párolni :) meg a sima vöröshagymát is, mikor mi kerül a kezem ügyébe, azt barmolom alájuk :D a parilé általában állandó, ami ehhez megy az meg mind jöhet :D bor is akár :) külön kistepsibe meg mehet a vegyes zöldség vagy a krumpli sülni :) de lehet a pasik ezért főznek jobban :D mert képesek egy halat megvárni felengedni és lesimizni és megsütni külön és... :DD

37041 2009.10.19. 19:02:59

A pasik ugyanazt csinálják a kajával amit a nőkkel, a nők meg... :P

menjmar 2009.10.19. 20:17:46

nnnaaa, nem kell általánosítani :D én amit a konyhában spórolok időt azt másra fordítom ;D ...kommentekre? :D
süti beállítások módosítása