2009.05.14.
13:40

Írta: szuperapu

Tartós tavasz

Idén is igyekszem szörp formájában elraktározni a tavasz eszenciáit, de most a bodza mellett az akácvirágot is szörpösítem. Nem is tudom, hogy akácos mellett lakva miért is nem merült fel hamarabb bennem az ötlet, illetve az igény.
Első körben a virág begyűjtésére kell sort keríteni, lehetőleg kinyílt de még nem barnuló és lehetőleg ízeltlábúaktól mentes virágokat gyűjtsünk. Ha egy mód van rá kisebb növendékfákat támadjunk meg, mert akácfára mászni nem egy kimondott leányálom. Ha ezt a fázist sikeresen abszolváltuk akkor 3/4-ed kilogramm virágra számolva 6 liter vízből 3 kg cukorból és 25 dkg akácmézből szirupot készítünk, ráöntjük a megmosott akácvirágra lekarikázunk 3-4 citromot és 2-3 napig hagyjuk hadd dolgozzák egymást jól meg az összetevők. Azután átszűrhetjük üvegekbe, a családi szokásoknak megfelelő tartósítási metódussal kísérve.

 

7 komment

Címkék: akác szörp

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr715559862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

55534 2009.05.16. 12:39:27

ez nagyon jó. nagypapám készített mindig szörpöt. már el is felejtettem.

73467 2009.05.18. 12:58:14

mi az a 3 kb. cukor? kávésbögre? kisbillió? :)

37041 2009.05.18. 14:29:31

Kilogramm. :P (Javítottam, köszi.)

HAri 2009.05.18. 14:52:20

kb=kanálbélésnyi;)

73467 2009.05.20. 16:48:01

csak azért akadékoskodtam, mert én nem ihatok belőle... allergiás vagyok a bodzára :/

37041 2009.05.20. 17:48:22

ocsi! De ez akácvirág... :o

73467 2009.05.22. 14:28:21

hopp... :$ másodjára már nem olvastam el a bejegyzést, csak láttam, h bodza... :D bocsánat :)
süti beállítások módosítása