2008.03.18.
12:38

Írta: szuperapu

Árnyékok

A soron következő olimpiai játékokat egyre több dolog árnyékolja be. A mindenféle politikai bojkott-felhívásokkal és azok okaival nem foglalkoznék. Azokkal a rendezés jogának odaítélésekor kellett volna törődni azoknak akiknek a döntés a kezében volt. Ezzel csak a sportolókat lehet hergelni, meg hazavágni egy sporteseményt, ahogy azt a történelem már igazolta.
Engem most a pénz mindenen felülkerekedő hatalma és a helyiek maga felé hajló kéztartása bosszant. Az hogy az úszószámokat az amerikai időzónához igazítják még hagyján, de hogy az egyetlen szabadkártyát egy olyan jemeni tornász kapja akit még én is lealázok, az már durva. És közben hoppon maradt három világbajnoki ezüstérmes szerspecialista. Többek között Berki Krisztián.
Gyász.

4 komment

Címkék: sport olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr925559552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HAri 2008.03.19. 09:20:53

már az olimpia sem a sportról szól. több benne a diplomácia. pedig olyan egyszerű lehetne. aki jobban teljesít az nyer. (vagy akinek jobb gyorsítócuccosa van) mi lenne, ha lennének alternatív olimpiák. lenne tisztán versenyalapú olimpia (ügyesség erő, bátorság stb..), lenne szintetikus serkentőszeres olimpia (gyógyszergyárak támogatásával) és lenne diplomáciai alapú olimpia(hogy a politika is kiélje a baráti gesztuskodó avagy bojkottáló hajlamait). aztán mindenki azt sponzorálná meg nézné amelyik érdekli. ettől függetlenül, szabadságot tibetnek!;)

Szuperapu 2008.03.19. 13:23:48

HAri! Egy biztos: a jemeni gyerek egyik rendezvényen sem tud beleköpni a levesbe. Egyébként a tibetiek is érdekesen értelmezik a szabadságot, illetve az odavezető utat. Csak tátottam a számat a randalírozó szerzetesek láttán! (Persze lehet, hogy csak beépített kínai komcsi provokátorok voltak.)

HAri 2008.03.19. 18:41:56

nem akarok viccet csinálni belőle(de) de emlékszel ericre, az angolnára? majdnem megfulladt. remélem a jemeni tornász srác legalább tud bukfencezni.(oké értem én, hogy olimpiai eszme, meg minden, lehet ütni na;)

37041 2008.03.19. 19:00:41

Az kicsit más helyzet volt. Az ő indulásával nem szorult ki senki az játékokról! Becsületesen helytállt, bár ugye a becsület sehol nem volt amikor a nevezési idejét bemondta... :)
süti beállítások módosítása