2008.03.07.
19:50

Írta: szuperapu

Olajos káposzta

Soha nem használok gyári fűszerkeverékeket. A vegeta szó hallatán meg egész egyszerűen üvöltve tör belőlem elő a mélyen szunnyadó gasztrosznob. Amit meg mostanában látok a tévében reklámozva, hát attól megáll az ész, a föld meg forog tovább. Húsízesítő! Intenzív húsízzel. Kész. És ha rászórom a vajas kenyérre akkor olyan lesz mint a steak?!?
Mindegy. Ez csak közjáték. Itt a tavasz, vele ugyebár a tavaszi fáradtság, aminek egyik leghatékonyabb ellenszere a savanyú káposzta, ami persze a káposztás paszulyban a legjobb, de van egy másik receptem is a hazai mezőnyből. Arra az esetre, ha már unom a savanyú káposztát a maga egyszerű valójában. Semmi flanc, csak összekeverem apróra vágott vöröshagymával a lecsöpögtetett káposztát, meglocsolom naprafogóolajjal és megszórom pirospaprikával (szigorúan házi termelésű és őrlésű cuccal) és újra megkutyulom.
Sörrel kísérve fogyasztandó, mert az is tele van vitaminnal!
Jóétvágy!
(Ja! Nem árt neki némi összeszokás. Persze ha van türelmünk.)

10 komment

Címkék: káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr965559547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

28603 2008.03.07. 21:16:27

Hú, ez a mi családunkban is megy... ez az olajos-hagymás-savanyúkáposzta. :) Pedig azt hiszem eléggé eltérő tájegységről származunk ugye! A műűűfűűűszerektől én is kiakadok, mindenféle formájában. :(

37041 2008.03.08. 13:33:09

Pedig Nyizi azt hittem, hogy ez is szabolcsi találmány! Persze ha nem az, akkor is finom... ;)

4651 2008.03.08. 13:48:46

Egyik mamuskám Somogyi és ott ez abszolút favorit kaja volt gyereknek. És itt svábiában is autentik ételnek számít. :)

37041 2008.03.08. 16:00:55

Akkor ez egy ősi egyetemes magyar étek lenne?

28603 2008.03.08. 16:08:01

Szerintem lehet... az én családom Zalából származik, mi onnan hoztuk. ;)

27483 2008.03.08. 16:18:04

Helló, mások is puffognak rajta :). http://horasz.blog.hu/2008/03/06/gasztro_darwin_dij_husvarazs_etelizesito

37041 2008.03.08. 16:42:37

nemisbeka! Csodálkozol? :)))

27483 2008.03.08. 18:04:38

Dehogyis :). A bűnlajstrom tetszés szerint igen hosszasan bővíthető...

noémi 2008.03.08. 18:14:49

teszókám! nem lehet, hogy nem szabolcsi, hanem dunántúlról származtattuk ezen étket apa révé??? szintén svábkörnyék...

37041 2008.03.08. 19:24:41

nemisbéka! Én már a sima fűszereket sem veszem "márkás csomagolásban" mert azokban is csomósodásgátló, meg ízfokozó meg ki tudja még mi van. A Nagycsarnokban az Ázsiában szoktam mindent beszerezni, ráadásul feleáron. noémi! Én nekem úgy rémlik, hogy Ilon mama szokta mindig csinálni... Persze ettől még lehet igazad. :)
süti beállítások módosítása