2008.02.09.
15:46

Írta: szuperapu

Rétesféleség

Így a tél vége felé nem árt némi plusz energia, amit a legmegfelelőbb gyümölcsös süti formájában magunkhoz vennünk. Ennek szelemében ma megint csavartam egyet a gasztronómiai hagyományokon, meg a rizslapon, és egy fura rétesféleséget sikerült összeütnöm.
Egy marék dióbelet megpirítottam majd a vékony hártyáját ledörgölve/fújkálva még egy kicsit melengettem egy teáskanálnyi cukor kíséretében, majd miután kihűlt durvára törtem. Három kisebb banánt kis citromlével meg egy villával péppé zúztam és hozzáadtam a diót, meg egy marék apróra vágott meggybefőttet, némi kandírozott citromhéjat, egy kanál mézet, egy kis fahéjat meg gyömbért. Meg végül állományjavító gyanánt egy kis zsemlemorzsát. Pont egy tucatnyi rizslapot tudtam megtölteni ezzel a töltelékkel, majd a tizenkét tekercset forró olajban hirtelen kisütöttem.
Kevésnek bizonyult.
Újabb energiaforrás után kell néznem...

4 komment

Címkék: gyümölcs sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr945559529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

66172 2008.02.12. 13:50:24

Ez olyan mintha valami "Mesterszakács" blogja lenne...vagy Stahl Judité: gyerek és főzés. Vagy kannibáloké: gyerekfőzés :)

37041 2008.02.12. 14:20:30

Egy szuperapu a konyhában is megállja a helyét! ;) Arról nem is beszélve hogy a festészet meg a főzés szinte ugyanaz...

66172 2008.02.12. 14:56:06

Én csak Tolousse-Lautrecről tudok, aki imádott és tudott főzni, na meg persze festeni is. Lehet te vagy a másik?

37041 2008.02.12. 15:03:51

Nekem rémlik, hogy mintha S. Dalínak is lett volna valami gyengéd kötődése a gasztronómiához... De én még a tréfás hasonlítgatástól is messze vagyok (még)!
süti beállítások módosítása