Az elmúlt időszakban sikerült kreativitásomat életem prioritást élvező területein kiélnem így nem szorultam a konyhai kotyvasztás periférikus és terápiás célú területeire. Csak amennyire a kiscsalád igényei megkívánták. De most a padlizsán szezon vége felé, engedve a közlési kényszernek, kénytelen vagyok leírni az általam kultivált padlizsánkrém receptjét, hátha más is bespájzolna belőle télire.
Szóval a padlizsánokat a maguk természetes valójukban (héjastul, egészben) forró sütőben puhára sütöm. Miután kihűltek kiforgatom őket a héjukból és kikapirgálom a magok nagy részét, ami marad, az marad, érdekesebb lesz tőle a cucc textúrája. Pépesítés után só, bors, fokhagymapor, cukor, kevés citromlé kerül bele, majd folyamatos és óvatos olajadagolás mellett krémesítem. És kész. Lehet rakni befőttesüvegbe, el. Vagy lehet enni. Parmezános-paradicsomos krékerre kenve, vagy ha nem vagyunk gasztrosznobok, akkor pirítóssal. Előételként, vagy tévézéshez.
Jóétvággyal.
2007.09.19.
12:53
Írta: szuperapu
Padlizsánkrém
2 komment
Címkék: padlizsán
A bejegyzés trackback címe:
https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr675559433
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
47093 2007.09.20. 10:53:17
No, ez padlizsán amolyan fekete vagy fehér.
Nagy kedvenc a kedvesemnél, nálam annál kisebb.
De a kölyök rajtam is túltesz:, mikor bölcsiből hazajövet a lakást ellepte a frissen sült padlizsán-illat, ami a kölyköt holmi nem szalonképes illatok felemlegetésére sarkallta.
Persze azért mindhárman nagyon kacagtunk....
37041 2007.09.20. 13:05:06
Mifelénk az anyám sorolja a szalonképtelen dolgok közé, merthogy nem nagyon különbözik az emésztés előtti és utáni állapotja...
Utolsó kommentek