Panelkonyhában egy darab működő gázrózsával és két darab gyerekkel csak gyors kajákkal lehet operálni. Még jó hogy ilyenből van egy-két változat a tarsolyban. Az egyik kedvenc a mustáros gombás lapocka.
Fél kiló lapockát másfél centiméteres kockákra aprítjuk, persze a méretet és alakot tekintve a mértani pontosságtól az idő szorításában eltekinthetünk, majd minimális zsiradékon hirtelen megpirítjuk. A pirítás végeztével ugyanilyen hirtelen rádobunk térfogatra nézvést a húshoz hasonló mennyiségú barna csiperkét, amit szintén falatnyi darabokra abritoltunk. A só és bors mellett bőségesen hintsünk a serpenyőbe tárkonyt. Rövid ideig tartó együtt pirítás után megszórjuk az elegyet liszttel, majd felöntjük vízzel hígított mustárral. Majd amikor már jól kirotyogta magát az elegy hozzádobunk egy kis haránt irányban metélt újhagymát. És kész.
Köretnek penne tészta, főve. És bor, ülve.
És az elmaradhatatlan jóétvágy!
2006.08.10.
12:09
Írta: szuperapu
Mustáros gombás lapocka
Szólj hozzá!
Címkék: gomba mustár
A bejegyzés trackback címe:
https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr115559097
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek