2009.04.03.
17:48

Írta: szuperapu

Saláta

Még mindig nincs itt a húsvét, tehát még mindig tart a nagyböjt amit én ugyan régóta nem tartok már, de azért a hús nélküli ételeknek ad egy - a hagyományok előtt tisztelgő - apropót. Nem mintha a ma este készített saláta bármiben is hagyományosnak lenne tekinthető.
Egy fél fej radicchio-t, 7-8 szem felkarikázott kumquat-ot (leánykor nevén mini mandarint) és két marék madár salátát kevés olivaolajjal összeforgattam, majd meglocsoltam a 3 kanál cukor, egy csipet só, fél deci fehérbor-ecet, 1,5 deci mandarinlé, 1,5 deci vízből álló dresszinggel.
Finom, de önálló ételként túlságosan light...

Update: nem jellemző rám a képi dokumentálás, de ezt muszáj volt vizuálisan is megörökítenem: fotó itt és itt.

3 komment

Címkék: radicchio kumquat

2009.04.03.
15:37

Írta: szuperapu

Ombudsman

Az hogy a politikusaink, és egyes megyei rendőrkapitányok milyen és mekkora hülyeségeket hordanak össze lassan már nem éri el az ingerküszöbömet. De egy ombudsman, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa igazán gondolkodhatna, mielőtt a száját nagy nyilvánosság előtt kinyitja. És nem, nem egy béna elszólás volt, vagy fogalomzavar, a szövegkörnyezet egyértelművé teszi a megmagyarázhatatlant, amit persze a delikvens azért megpróbál más színben feltüntetni.
Inkább azt magyarázná meg tisztelt Szabó úr, hogy tatárszentgyörgyi (és az ahhoz hasonló hat) eset kapcsán miért nem látta a bűnözői profilt, és miért nem próbálta nagy hangon megóvni a társadalmat a specifikus bűnözői csoporttól? Vagy legalább felhívhatta volna rá a figyelmet...

3 komment

Címkék: hírek emberek

2009.04.02.
09:29

Írta: szuperapu

Büszkeség és balítélet

A londoni G20 konferencián erőszakos cselekményekbe csapnak át a tüntetések, a bankárok az atrocitásoktól félve még a nyakkendőjüket sem merik felvenni. Nem úgy a prémiumukat. Kis hazánkban sincs ez másként. A szektor folytatja a válságot előidéző önmagát túlértékelő és pénzkivonó gyakorlatát, és immáron az adófizetők pénzéből kapott pénzügyi mentőcsomagot osztogatják szana meg széjjel jutalomként a dolgozók és vezetők között.
Hát vannak rossz szokások amitől nehéz szabadulni, de ha valaki büszke a teljesítményére a jutalom felvételekor, az legyen karakán és sétáljon most végig a londoni City-n öltönyben, nyakkendőben, büszkén felvetett fejjel...

Szólj hozzá!

Címkék: hírek emberek pénz

süti beállítások módosítása