2008.11.26.
08:31

Írta: szuperapu

Veszély

Nem kaptam túlzottan erős ideológiai nevelést a szocializmus idején, sőt, egyes családi vonatkozásokban meglehetős kritikai éllel viszonyultam a rendszerhez, mégis romantikus vonzódást éreztem kiskamasz koromban egyes baloldali szervezetek irányában. És ezek nem voltak épp mindig és mindenhol szalonképesek. Már akkoriban sem. Ilyenek voltak a perui Tupac Amaru, a Vörös Brigádok, vagy a (nyugat)német RAF. Súlyos vitatéma lehet a cél, az eszköz és ezek viszonya, és ezeket a csörtéket még olykor magamban is megvívom, de most Christian Klar RAF vezér szabadulása során a bíró szájából elhangzottak adják a magas labdát egy kis ideológiai szópárbajhoz. Merthogy Christian Klar már nem jelent veszélyt a társadalomra…
Egy ilyen ügyben ki képviseli a társadalmat, annak érdekeit? Egy fasiszta főügyész vagy egy korrupt hivatalnok? Vagy egy forradalmár? Vagy egy terrorista?

Szólj hozzá!

Címkék: anarchizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr355559708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása