Mivel szezonja van, és mivel jól sikerült karácsonykor, érdemesnek tartom megörökíteni, most. Szóval a így áll össze nálam a sütőtökkrém leves:
Míg a közepes hagyma kocka formában az olajon fonnyad addig lereszelek egy diónyi gyömbért, majd 30 dekányi sütőtököt, majd ugyanebben sorrendben a hagymára dobom és folytatom a pirítás felemelő folyamatát. Aztán egyszer csak felöntöm az egészet húslevessel, illetve annak a levével. Ha tök megfőtt, akkor leturmixolom, ízesítem szerecsendióval, mézzel, és 3 deciliter tejszínnel felforralom. Levesbetétnek pirított tökmag az igazi, de kenyérkockával sem utolsó.
2007.01.08.
14:09
Írta: szuperapu
Sütőtökkrém leves
Szólj hozzá!
Címkék: sütőtök
A bejegyzés trackback címe:
https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr945559235
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek