2010.11.06.
13:04

Írta: szuperapu

Határozatban

Fejlődik a magyar demokrácia. Visszafelé. Továbbra is. Azt már a választások előtt tudtuk hogy a központosítás lesz a kormány elsődleges célja, és hogy bebetonozza magát a lehető legkisebb kontroll alatt lévő hatalomba. De hogy az igazságszolgáltatás független szerveit ilyen szinten igyekezzen ignorálni, még a legvadabb rémálmaimban sem gondoltam volna. Az ügyészség kisajátítása és ellenőrzés alá vonása már az előző Orbán éra alatt is megvolt, de ezen most túlmentek. Meg minden határon. A 2006-os garázda hőzöngés ügyében született ítéletek átírására tett kísérletek is sötét jövőt festetettek elénk, de a mostani, a MAL ZRt-ét bűnösnek kikiáltó kormányhatározat már messze mélyen az árnyékzónán túl van.
Félreértés ne essék, jómagam nem vitatom a MAL több mint valószínűsíthető felelősségét, de azt, hogy ki a és milyen súllyal felelős az okozott károkért, a törvényekben leírt  jogi eljárások során kellene tisztázni.
Vagy a rendőrség, az ügyészség meg a bíróság ugyanúgy felesleges, mint az alkotmánybíróság? Ezentúl a kormány mondja meg hogy ki a bűnös és mi a büntetése?

3 komment

Címkék: emberek

2010.11.02.
10:12

Írta: szuperapu

Licitálj

A két hete emlegetett jótékonysági árverés most végre elindult!

Az árverés menete:
Legegyszerűbb és legkényelmesebb, ha a licitáló előbb az Axioart.com megfelelő katalógusoldalán kezdi meg a Van képünk segíteni akció keretében felajánlott műtárgyak áttekintését, ahol minden egyes tételnél közvetlen link vezet a tényleges aukció oldalára, a Vaterára. De egyből a Vatera adott oldalán is kezdheti a böngészést és licitálást.

Az árverés menete és feltételei a Vatera.hu árverési feltételeivel egyeznek meg, kivéve a jutalékot, amelytől a mind az Axioart, mind a Vatera.hu a jótékonysági célra való tekintettel ez esetben az aukció lebonyolítási ideje alatt eláll.
Mivel a kezdeményezés teljességgel civil, magánemberi, a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak sem az aukcióra bocsátott műtárgyak átvételéért (ez a licitálás nyertese és a mű tulajdonosa közt zajló ügylet), sem a Vatera.hu árverési rendszerének működéséért, sem a kifizetés banki tranzakcióinak sikeréért vagy kudarcáért.

A Van képünk segítni egy alkalmi civil csoportosulás, azaz nem foglalkozhat az aukció pénzügyi vetületeivel. Ebből következően az aukció nyertesei közvetlenül a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei szervezetének számlájára utalják a vételárat (a számlaszámot az aukció lezártát követően megtalálják majd a www.iszaparveres.com oldalon), az utalás közlemény rovatában feltüntetve az „iszapárverés” tárgyszót, a megvásárolt mű sorszámát, valamint a Vatera oldalán használt felhasználói nevét (amely alatt alkudott). Az összeg beérkezését követően a szervezők megadják számára a vásárolt mű tulajdonosának elérhetőségeit, amelytől kezdve az átvétel lebonyolításáért a vásárló és a mű tulajdonosa felel.

A fotók esetében kizárólag a fotóról készült nyomat vásárolható meg, a fotó minden joga (beleértve a szerzői jogot) a nyomat megvásárlásától függetlenül továbbra is eredeti tulajdonosánál marad.

Az általam felajánlott tételek:
Memento Szatyor I.
Memento Szatyor II.

Szólj hozzá!

Címkék: árverés

süti beállítások módosítása