2008.10.29.
09:06

Írta: szuperapu

Szabadság

Miközben a gazdasági válság miatt a devizahitelünkkel és a forint árfolyamváltozásával vagyunk elfoglalva, addig a honi parlamentben láncfűrésszel nyirbálják a szabadságjogokat. A parlamenti pártok nagy egyetértésben az ORTT-t felváltó új médiahatóságot karhatalmi cenzorként vizionálják, és politikai felügyelőkkel babrálnának bele a közölt tartalmakba, műsortervekbe. A média főbb szereplői persze a szórási engedélyek és egyéb, nem kevés pénzt hozó engedményért belemennek, hogy az egyébként is agyatlan sóhivatal még nagyobb hatáskörrel és teljes mértékben az aktuálpolitika bábjaként működjön.
Vajon mikortól lesz kötelező a blogokon a sárga karika? És csak a freeblog szervereit fogják lefoglalni, ha megsértem a szabályokat, vagy kommandósok rohannak le és elkobozzák a laptopomat?
Mert naiv gondolat az, hogy a gumiparagrafusokat nem használják ki a hatalmasságok, és nem próbálják meg ellenőrzésük alá vonni az összes létező csatornát.
Sötét idők jönnek…


3 komment

Címkék: blog fasizmus

2008.10.28.
11:11

Írta: szuperapu

Designer

Időnként még önmagam számára is rejtve marad az a fene nagy intelligenciám, de így néha gyermeki módon csodálkozhatom rá a világ nagy összefüggéseire. Például arra, hogy a világ ember által létrehozott modernkori szegmense először rajzban született meg. Minden mesterséges dolog ami körülvesz minket, azt valaki először megrajzolta. A házakat, ruhákat, a villamost, az utakat, a billentyűzetet, még a töltőtollat is. Egy rajzolt világban élünk. És felmerül a kérdés, hogy vajon Isten is készített vázlatokat?
De amíg erre fény derül, addig is megrendelő definícióját kellene pontosítani...


3 komment

Címkék: isten rajz

süti beállítások módosítása