2007.09.14.
11:01

Írta: szuperapu

Kalózok

A Petőfi rádió megújúlása kapcsán sokat emlegetik a BBC1 rádiót, ami a maga korában érthetetlen módon, és közszolgálati rádió voltára rácáfolva felkarolta a könnyűzenét és a fiatalok igényeit kiszolgálva formálta a közízlést. Erre lépésre mondjuk a kényszer vitte rá őket, mondhatni a kalózrádiók ténykedése és profilja hozta létre az adót, ha közvetett módon is. De mi köze az illegális rádióadóknak, mondjuk Jack Sparow-hoz, avagy mitől kalóz egy rádió?
Na ez az a kérdés amire én is csak most kaptam választ! A kapocs a hajó, merthogy az első kalózrádiók a brit szigetek körüli nemzetközi vizekről, hajókról sugároztak.
Minden mindennel összefügg.
Például  Petőfi és Johnny Depp...

Szólj hozzá!

Címkék: rádió

2007.09.13.
11:34

Írta: szuperapu

Karikatúra

Elkészültem a miniatűr tehénnel, illetve a tehénnel és a macskával. (Jobbra a Képek menüpontban található új linken elérhetőek az ígért exklúzív fotók.) Az eredeti tervtől kicsit el kellett térnem a méret és az anyag miatt, de így is megmaradt a lényeg. Ami ugyebár egy egyszerű szóvicc, vagy egy helyesírási hiba, vagy félreértés adta poén. De lehet globalizáció ellenes karikatúra is, már ha azt nézzük, hogy a termelő és a fogyasztó összefognak a kizsákmányolás ellen és átveszik a hatalmat.
És egyébként is, most megint divat lesz tüntetni!

12 komment

Címkék: tehenek

2007.09.12.
11:35

Írta: szuperapu

Emlékek

Az emlékezés területén nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a szagoknak. Persze joggal, nem olyannyira megfoghatóak, jellegzetesek és épp ezért nem annyira rögzíthetőek mint az audio-vizuális élmények. De! Emocionálisan nagyon erős tud lenni egy szagélmény! Engem mindig megráz amikor egy-egy régmúlt érzést idéz fel egy illat. Például egy régi óvodai illat, a messzi gyerekkoromból, ami nem tudom, hogy a dadáé, vagy az ágyneműé, vagy az első szerelmemé. Nem is tudom eseményhez kötni, de erős érzelmeket generál, erősebbet amit egy fotó elő tud idézni.
Furcsa...
Jó lenne elpakolni életünk fontosabb eseményeinek, helyszíneinek illatanyagát kis fiolákban, aztán néha elővenni. Esetleg lehetne utángyártatni is...


3 komment

Címkék: illat

2007.09.12.
10:49

Írta: szuperapu

Tájszó

Ma egy új szót tanított a nagylány az óvónéninek: csurka. Nem volt nehéz dolga kedvenc pedagógusunknak az értelmezés terén, mert a kiscsaj egyből mutatta is, hogy miről van szó, és persze büszkén feszített, hogy az övé milyen szép. Egy ilyen szép gyereknek, persze, mindene szép...

5 komment

Címkék: gyerek

süti beállítások módosítása