2018.09.26.
19:33

Írta: szuperapu

Arcoskodom

Nem szokásom magyarázni a képeimet, de most úgy érzem felül kell kerekednem az elveimen, és sutba vágni az alaptézist, hogy csak a tehtségtelenek tesznek így a félresikerült műveikkel. Félreértés ne essék, kedves internetező gyerekek, továbbra is szent meggyőződésem, hogy a műalkotásoknak kommunikálniuk kell a szemlélővel, s annak kell újralkotnia, és értelmezni azt. Az alkotó nem állhat ott mindig, és nem mondhatja el mindenkinek, mire gondolt.

De...
Szóval van ez a liberális vircsaftnak beállított plakát-kiállítás, az ARC, amit idén jól eldugtak a balga nép elől, de azért betiltani mégsem merték. Elvégre az ilyesmi mégsem dívik a régivágású kereszténydemokráciában. Merthogy ez azért még demokrácia, láthassa, aki akarja, vagy kimontottan keresi. Na, ott, nem messze az Örstől ki van rakva nekem is két plakátom, az egyik ez:

culture_arc.jpg

És akkor a hosszú bevezető után a myarázat:
A NER hősei akik a keresztény kultúrát erejükön felül védelmezik, sőt ezt most már alkotmányos kötelezettségként elő is írják minden alattvalójuknak, ugyanazon a vizeken barnítják az EU-s támogatásokból és az adónkból hatalmasra nőt potrohukat, amibe idén már közel kétezer kétségbeeset menekülő ember lelte a halálát. Többmilliárdos gépen odaröpülve, egy többmilliárdos yachton.
Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom.

Szemléltetésül két cikk: 
Az idén mintegy 1500 menekült halt meg a Földközi-tengeren
A NER győzeteseivel a fedélzetükön gyakran keresztezi egymás útját egy 17 milliárd forintos magánrepülő és egy hétmilliárd forintos jacht

198 komment

Címkék: politika arc art

A bejegyzés trackback címe:

https://szuperapu.blog.hu/api/trackback/id/tr6514265007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamask 2018.09.27. 14:52:18

@Attilajukkaja: a mohamedánista bevándorlók közül egyedül a marokkóiakat tudom valamennyire elfogadni, mert ők árulják a hasist szerte Európában. De ennyi a hasznuk. Az afgán erőszakol, a török maffiát épít mindenhol.

tamask 2018.09.27. 14:53:35

@W123qp: tehát a létező problémák mellé még importáljunk a problémákat a harmadik világból. Szuper ötlet.

Fülig José 2018.09.27. 15:00:23

@tamask: 'Magyarország a béke szigete Európában, ahol nem ritka a tömeggyilkosság koncerteken és a szisztematikus nemi erőszak alkalmazása a fehér lakosság eltörlése érdekében."
szép kis béke szigete, ahol nem ritka a tömeggyilkosság meg az erőszak...na tedd le a haskát, öcsi.

W123qp 2018.09.27. 15:02:17

@tamask:
Nem tudom, nekem az, hogy Molenbekbe gettó van...pont leszarom.
Az hogy a barátnőm nyaki MRI-jét az állami rendszerben sürgősséggel 2 hónapra vállalták, és majdnem lebénult. EZ érdekel engem.

Kilopják a szemünket. EZ érdekel engem.

Nincs óvoda, nincs normális orvosi ellátás, hülyére vesz a állam. Ez érdekel.

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:07:59

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
"Előbb még azt mondtad hogy Moulenbeekhez hasonlót még nem láttál"
Ilyet soha nem mondtam. Ha hajlandó vagy figyelmesen elolvasni a kommentemet, akkor azt írtam, hogy ott még nem jártam. Viszont láttam egy videót, amit a kerület polgármesternője adott közre. Ő kifejezetten megvédte a kerületét a lejárató véleményekkel szembe.

"aztán jössz hogy milyen jó volt multikulti városokban járni"
És ez minek mond ellen????????????????

"A saját kultúrához való ragaszkodás egy természetes igény, nem pedig uszítás."
Persze, de ezt a kettőt most hogy hoztad össze? Ki mondott ilyen butaságot ... rajtad kívül?

"Úgyhogy az európai kultúrának a tömeges beengedéssel vége egyszerű demográfiai okból."
Mi az, hogy tömeges? Európa jelenleg 800 milliós lakosságával szemben mi lenne az a szám, amit már nem viselne el? Szerinted.

"Mindenesetre furcsa érzés hogy az egykor homogén német nyelvterületen akármerre nézel csak egzotikus középkori viseletű népeket látni."
Elhiszem. Még akkor is, ha sok köztük a magyar is. :o)

"Mintha egy varázsgömbbe néznél, Soros és Merkel világában ez lesz a jövő"
Szerintem a globalizáció egy megállíthatatlan folyamat. Ezt az információáramlás és a személyszállítás robbanásszerű fejlesztése okozta. Ma már nincsenek határok. Akkor sem, ha méregdrága drótkerítésekkel próbálod védeni magad. Csak magad zárod be egy kalitkába. A fejlődésnek nem tudsz nemet parancsolni.
Te másképp látod?

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:09:50

@tamask:
"a mohamedánista bevándorlók közül egyedül a marokkóiakat tudom valamennyire elfogadni, mert ők árulják a hasist szerte Európában."
:o))))

"De ennyi a hasznuk. Az afgán erőszakol, a török maffiát épít mindenhol."
A magyar meg lop és csal, ahol csak tud. Ilyen sztereotípiákat én is tudok gyártani.

szepipiktor 2018.09.27. 15:11:40

DE!
Ugyanis az iszlám terrorszervezetek alapcélja az európai, amerikai civilizáció eltakarítása, az iszlám általánossá tétele.
Persze, sokat ártanak maguk a mapok, a vatikán is (most a római katolikus keresztényekről beszélek), de ezt megtették már a középkorban is.
Viszont miért érzetél késztetést arra, hogy full demogaóg, közhelyektől hemzsegő indulatos véleményedet begépeld?
Hogy az index miért tette ki, az más kérdés.

DoctorMorreau 2018.09.27. 15:18:11

Hát ez egy baromság..

Mi köze a kereszténységnek a vízbe fuldokló afrikaiakhoz???

Mit vár a készítője, hogy mind az 1 milliárd "felesleges és rossz helyzetben levő" afrikait, arabot befogadjuk??

nem értem ezt a logikátlanságot..

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:28:33

@DoctorMorreau:
"Mi köze a kereszténységnek a vízbe fuldokló afrikaiakhoz???"
Szerintem semmi, de sokan ezzel próbálják riogatni a magyarokat. Ha nem hagyjuk a fekete embereket vízbe fúlni, akkor idejönnek és annyi az évezredekre visszanyúló kereszténységüknek. Pláne akkor, ha éppen arra halad el Mészáros Lőlő jachtja.
Egyértelmű, nem? :o)))

agarik 2018.09.27. 15:30:02

Lássuk be, nem is hiányzik senkinek a keresztény kultúra, ami kimerül olyan dolgokban, mint:
- a család gyűlölete
- rabszolgatartás
- rape culture (legitimizált nemi erőszak)
- tudományellenesség
- kommunista kommunák
- a szombaton dolgozók és gallygyűjtők kivégzése
- eretnekégetés
- "boszorkány"égetés
- lapos-Föld hívés

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:31:23

Annyira örülök minden ilyen migrisimiző blogbejegyzésnek, biztosítja az újabb kétharmadot :D

Plusz lehet röhögni az ilyen kommenteken, hogy "jó de ötszáz évvel ezelőtt a keresztények is öltek", ja igen akkor most se gond ha végigzúg egy sétálóutcán a Béke Vallásának Teherautója :D

Nem igaz hogy ezeket a blogokat nem Orbán csapata írja, annyira kibaszottul kontraproduktívak :DD

Ma Baker 2018.09.27. 15:32:45

Jobb lett volna, ha nem magyaráztad volna a művet szuperapu...
Mert nemcsak a NER lovagokat írtad le, hanem a német Kereszténydemokrata Unió nevű kormányzópárt egészét is, ahol Angela Merkel, egy lelkész lánya a főMUFFti.
Ő a bevándorláspolitikájával tényleg szétcseszi Németországban az alapvetően keresztény erkölcsökre felépített német kultúrát. Bár ebben a Svédek járnak elől leginkább, náluk 5, legfeljebb 10 éven belül polgárháború várható.

Nem mellékesen figyelmen kívül hagyod, hogy ahol sok a muszlim akárhányadikgenerációs migráns, ott azonnal meg is alakítják a saría törvényekért kűzdő pártjukat. És 2040-től, amikor már Németországban is többségben lesznek a muszlimok, nemhiszem, hogy a saría törvények tolerálni fognak bármiféle keresztény megnyilvánulást.

Tehát tényleg veszélyeztetik a keresztény kultúránkat!

midnightcoder2 2018.09.27. 15:32:54

@W123qp: "Igen, viszont a magyar átlag állampolgár aki max. valamiféle nyugati üdülőhelyre jut el, annak lövése sincs arról, hogy ezeknek a migránsoknak a java része már évek - évtizedek óta ott vannak, vagy esetleg már egy második generáció tagjai."

Azért ezekkel is van gond bőven. Pl. az IS-be beállt több ezer európai terrorista nagy része is közülük kerül ki. A maradék sem annyira a munka hőse. De ez alapvetően mennyiségi kérdés. Azokban az országokban, ahonnan ezek a migrik jönnek, nem életbiztosítás európaiként mászkálni az utcán. Na most, amíg pár száz jön közülük európába addig nyilván meghúzzák magukat. Ha pár száz millió lesz itt, akkor már nem biztos.

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.09.27. 15:35:50

A blog az unalomig ismert libbant demagog hazudozás. Az általuk állandoan kigunyolt keresztény vallásal leckéztetnek minket. Miközben itt SENKI SEM a valláshoz ragaszkodik, pont leszarjuk a keresztény vallást. Mert valojában az emberek a hétköznapi megszokott ÉLETFORMÁJUKHOZ, KULTURÁJUKHOZ, NYELVÜKHÖZ ragaszkodnak, és ehhez joguk van. Németországban olyan kiváloan sikerült az integrácio, hogy a német ovodások 90 %-a beszél arabul, miközben a bevándorlok közül SENKI SEM beszél németül.
LESZARJUK a keresztény vallást, mi egyszerüen csak nem akarunk ide arabokat, négereket, ragaszkodunk a genetikánkhoz, a fehér ember maradjon fehér ember.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:36:17

@agarik: pl. laposföldhívés sosem volt, akárcsak a fenti dolgok többsége (első éjszaka joga, vasszűz, erényöv, stb), mind a 19. század(i propaganda) találmánya

en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth

Annyira tudományellenes volt az egyház, hogy pl. a legtöbb egyetemet ő tartotta fenn.

De mindegy, elég megnézni a buta keresztény dél-koreát, és az okos ateista észak-koreát, hogy melyik a fejlettebb :D Vagy ugyanezt buta keresztény usa, okos ateista szovjetúnióval.

chrisred 2018.09.27. 15:38:04

@Ellenzéki Tüntető: Á, biztos nem ők írják, az ő szövegeiket rögtön fel lehet ismerni, két szóból állnak: Soros és Brüsszel.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:38:21

@Demokrácia nélküli liberalizmus: ezért is mondanak keresztény vallás helyett inkább keresztény (alapú) kultúrát, templomba járás meg istenhit nem feltétel ahhoz, hogy valaki keresztény kultúrájú legyen.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:39:35

@chrisred: De most szerinted hány szavazót hoz az ellenzéknek, és hányat riaszt el a migrisimi + keresztényfika kombó?

Nem látják a szemükkel, hogy ez nem megy?

Tynorh 2018.09.27. 15:40:17

Kedves Cikkíró,
Engedje meg, hogy felvilágosítsam arról, aminek a cikk írása előtt utána kellett volna néznie, de valószínű, hogy a gyűlölet miatt vakon sikerült leírni valamit. A keresztény kultúra kifejezés nem azt takarja, hogy ahol az van ott az országban mindenki keresztény. Vagy a kormány keresztény. Ilyen sehol nem volt a történelem során. Mo-on sincs ilyen. A keresztény kultúra a keresztèny hitből fakadó értékek beépítése az ország kultúrájába. Ilyen kultúràlis elemek pl a vallàsszabadsàg, a nők egyenjogúsága a férfiakkal, a törvényeken alapuló szabadságjogok, szólásszabadság, stb. Ezt nem veszélyezteti, idáig sem veszélyeztette a korrupt kormányok ténykedése. Ellenben az iszlamizáció igen. Nem kívánok belemenni, hogy miért, de ha nem tudja miről beszélek, nézzen utána a muszlimok világnézetének az interneten. A keresztény kultúra teszi lehetővé önnek is, hogy büntetés nélkül írkálhat, festegethet mindenféle dolgot, aminek lehet hogy semmi igazságalapja nincs, de a maga véleményét, világnézetét tülrözi. Ha maga nem muszlim , akkor ne kívánja az új EU rend győzelmét, mert nem fog vele senki azokon kívül jól járni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.27. 15:41:34

@frikazojd:

"aki nem fogadja el hogy a pápának igaza van, az nem nevezheti magát kereszténynek"

Kevered a kereszténységet a katolicizmussal.

chrisred 2018.09.27. 15:46:59

@Ellenzéki Tüntető: Nem tudom, mivel ilyen pártok Magyarországon nem léteznek. A jelenlegi ellenzéki pártok közül a Jobbik és a DK eleve bevándorlásellenes, még inkább, mint a Fidesz, lásd a letelepedési kötvény és a kettős állampolgárság elutasítását.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:49:44

@chrisred:
"a DK eleve bevándorlásellenes"

www.origo.hu/itthon/20150617-partok-reagalasa-a-deli-hatarra-tervezett-keritesre-szerbia-fidesz-dk-lmp-jobbik-mszp.html

"Gyurcsány Ferenc szerint embertelen, és szimbolikusan is elfogadhatatlan a kerítés, amit a Fidesz a szerb határra tervez. MSZP-s forrásunk szerint drasztikus és indokolatlan a határ lezárása, rámehet a jó viszony Szerbiával."

Hozzászólok 2018.09.27. 15:53:33

a cikk címe helyesen: szuperapu dühöng hogy orbán hogyan repült - ezért relativizálja az iszlam fenyegetettség problémáját.

gratulálok "szuper"apu

Attilajukkaja 2018.09.27. 15:57:43

@agarik:
"Lássuk be, nem is hiányzik senkinek a keresztény kultúra, ami kimerül olyan dolgokban, mint"
Gondolom, ezt csak viccnek szántad, még akkor is, ha egyik-másik bűnbe rendszeresen beleesnek néhányan, akik kereszténynek vallják magukat. :o)

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 15:58:12

@frikazojd: "a kereszténység legfőbb tana az, hogy a pápának igaza van, erre alapul az egész katolikos és református biznisz."

A FENÉKET. A pápai tévedhetetlenség NEM azt jelenti, hogy a pápának mindig igaza van, bármit mond bármikor!

Ahhoz, hogy a katolikusoknak (nem az összes kereszténynek!) tévedhetetlennek tűnjön, ahhoz olyan feltételenknek kell teljesülnie, mint pl. csak hittételekkel kapcsolatban nyilatkozhat (azaz nem mondhatja, hogy 2+2=5 vagy hogy az ég piros), előre és nyomatékosan be kell jelentenie hogy most következik az "ex cathedra" pápai kijelentés, egyértelmű kell hogy legyen, stb. Az hogy tart egy beszédet, vagy többet, az nem ez.

Az ilyesmit nem szokták csak úgy használni, és jellemzően ilyeneket mondanak hogy Mária szűz volt, meg hasonló hittételeket. Nem napi politikai dolgokat.

chrisred 2018.09.27. 16:01:36

@Ellenzéki Tüntető: Na jó, akkor úgy látszik, csak a szerbiai magyarokkal van baja, a szerb államot szereti. :)

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:03:14

@Ellenzéki Tüntető:
"a DK eleve bevándorlásellenes"
Szerintem sem az, viszont elutasítja a Fidesz bevándorláspolitikáját, amely alapján több tucat letelepedési kötvényt adtak el saját meggazdagodásuk céljából. Mint tudjuk, az ilyenek között nem egy orosz maffiózó is van, és olyan arab, akikről a nemzetbiztonságiak is azt mondták, hogy fenyegetettséget jelentenek kis hazánkra nézve.

$pi$ 2018.09.27. 16:05:56

@Ellenzéki Tüntető: "Az ilyesmit nem szokták csak úgy használni, és jellemzően ilyeneket mondanak hogy Mária szűz volt, meg hasonló hittételeket"

Tehát akkor van igaza, amikor olyat mond, amit nem lehet ellenőrizni?

Viccesek ezek a "keresztény értékek", nagyon emlékeztetnek a jósnők meg a léleklátók "értékeire".

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:07:49

@chrisred: Mondjuk az igaz, hogy a DK tényleg ellenzi a bevándorlókat, feltéve hogy azok magyar identitással bírnak, pl. felvidékiek, vajdaságiak, erdélyiek, netán hasznot hajtanak az országnak.

Az azonosítatlan muszlim hordák viszont jöhetnek százezrével.

Agyrém.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:09:29

@$pi$: "olyat mond, amit nem lehet ellenőrizni"

Többek közt ezért hívják "hit"-nek. Vedd úgy, mint egy közös mém, ami az ottaniaknak szól, megértened nem kell.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:10:49

@Ellenzéki Tüntető:
"a DK tényleg ellenzi a bevándorlókat, feltéve hogy azok magyar identitással bírnak, pl. felvidékiek, vajdaságiak, erdélyiek, netán hasznot hajtanak az országnak."
Erre van valami bizonyítékod is vagy csak üres pufogtatás, amit írsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.27. 16:11:42

@Tynorh:

Mindezekkel a nem tisztelt posztoló is tisztában van. Ám a kereszténységgel szembeni gyűlölete olyan erős, hogy inkább pusztulni hagyná, sőt aktívan hozzájárulna a keresztény kultúra (ami - ahogy helyesen írod - nem egyenlő a keresztény hívőkkel) elpusztításához, ha ezzel magát a kereszténységet is kiirthatja.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:13:22

@Attilajukkaja: pl. Gyurcsány Ferenc kiállása a magyar ÁP ellen 2004-ben.

De szerintem Chrisreddel beszéld meg, szerinte bevándorlóellenesek a DK-sok :D

Nagy Anita Sv 2018.09.27. 16:15:23

@Tynorh: Az Orbanizacio sokkal jobb...:)

$pi$ 2018.09.27. 16:16:12

@Ellenzéki Tüntető: "Többek közt ezért hívják "hit"-nek."

Tehát akkor igaz volt amit írtam ugye?

"Vedd úgy, mint egy közös mém, ami az ottaniaknak szól, megértened nem kell."

Ha igaz volt amit írtam, akkor miért célozgatsz rá, hogy nem értem? Miből gondolod, hogy te például többet tudsz a memetikáról mint én? Miből gondolod, hogy te jobban tudod, hogy mit jelent az, hogy "hit"?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:17:57

@$pi$: ...mi a fasz bajod van? Szerintem nyugodj le kicsit :D

$pi$ 2018.09.27. 16:18:59

@Ellenzéki Tüntető: "Többek közt ezért hívják "hit"-nek."

Egyébként meg nem, a hit nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit nem lehet ellenőrizni. Az emberek (például a keresztények) rengeteg olyan dologban hisznek, amit lehet ellenőrizni.

Ott van például a föld életkora. Lehet tudni, hogy nem 6000 éves, mégis sokan hiszik, hogy annyi. Vagy az alakja. Elég jól lehet tudni, hogy nem lapos, a muszlimok egy jelentős része azt hiszi, hogy lapos.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:19:36

@Ellenzéki Tüntető:
"pl. Gyurcsány Ferenc kiállása a magyar ÁP ellen 2004-ben."
Annak semmi köze a bevándorláshoz. Én annak idején tiszta szívvel megszavaztam a határon túli magyarok állampolgárságát, de ha tudtam volna, Orbán mire használja fel, hogyan él vissza vele, nem teszem.

"De szerintem Chrisreddel beszéld meg, szerinte bevándorlóellenesek a DK-sok"
Köszönöm a javaslatot, de én arra lettem volna kíváncsi, hogy TE mivel támasztod alá az állításodat. Egyelőre semmivel. :o)

chrisred 2018.09.27. 16:22:03

@Ellenzéki Tüntető: A 23 millió románozásból kiindulva nincs ilyen feltétel. Nem hiszem, hogy Fletó annyira nagymagyar lenne, hogy Románia összes lakosát magyarnak tartja.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:24:11

@$pi$: sőt azt is sokan hiszik, hogy "a középkorban azt hitték hogy lapos a Föld", pedig nem hitték. Meg vannak akik azt hiszik hogy az egyház visszafogta a tudományt, miközben a keresztények kb. meghódították a nem-keresztény világot a technológiájukkal.

Mire akarsz kilyukadni? Csak piszkálódsz? Virtue signalling? Unatkozol? Most akarod megbeszélni, hogy működik a hit meg a vallások? Rég nem erről van szó, ember. A "keresztény kultúra" nem azt jelenti, hogy valaki naponta imádkozik, vagy egyáltalán hogy hisz Istenben. De lehet valaki bármennyire ateista, azt gondolni hogy az utóbbi 1000 keményen keresztény évnek nincs erős hatása a mia kultúrára, mindenképp hamis. Fentebb kifejtették. Ha unatkozol, kössél bele másba, nekem erre most nincs időm.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:27:17

@chrisred: Szerintem ezt a logikai példát fel is lehetne használni a ballib retardáltságának mérésére.

1. Ha románia lakossága 23 millió (volt akkor)
2. és ebben benne vannak az erdélyiek
3. és valaki azt mondja, hogy 23 millió román

akkor lerománozta-e az erdélyieket

Retardált ballib válasz: Jó de nem is mind a 23 millió erdélyi

Valós válasz: igen

Bkkzol 2018.09.27. 16:27:30

A muszlim életforma, hagyomány kb. 100-150 év (minimum) lemaradásban van Európától. Ezt elég nehéz belátható időn belül ledolgozni. A népszaporulat viszont akkora, hogy esélytelen az integráció.
Valaki tud egy sikeres integrációt nagy tömegekben???

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:30:17

@Ellenzéki Tüntető:
"akkor lerománozta-e az erdélyieket"
Na és?

KUHULIN 2018.09.27. 16:30:32

Kedves Szuperapu!
Sok-sok muszlim szomszédot, valamint új rokont kívánok a családba! Puszi!

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:30:34

@Bkkzol: Persze, a muszlimok integrálják az egyre kisebb őslakosságot.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.27. 16:33:39

@Attilajukkaja: "Na és?"

Na és ez nem volt tiszta chrisrednek, mert nem érti a különbséget a "lerománozni az erdélyieket" meg az "azt a kijelentést tenni, hogy minden román az erdélyi" fogalmak közt, tehát elmagyaráztam neki.

Attilajukkaja 2018.09.27. 16:49:52

@Ellenzéki Tüntető:
"Na és ez nem volt tiszta chrisrednek, mert nem érti a különbséget a "lerománozni az erdélyieket" meg az "azt a kijelentést tenni, hogy minden román az erdélyi" fogalmak közt, tehát elmagyaráztam neki."
Értem.
De Chrisredet ismerve, ez nem volt ennyire egyértelmű. :o)
Igaz, nem olvastam vissza a kommentjeiteket.
Azért köszi a magyarázatot!

Kampfer 2018.09.27. 16:52:43

@Attilajukkaja: "Jaj ne! Már megint kezded ezt a végtelennek tűnő hosszadalmas levelezést."

Máskor meg az a bajod másokkal, hogy nem érvelnek neked, csak elhajtanak a fenébe! Most akkor mit akarsz?

"Ja! Életszerű feltételezés."

Éppen annyira életszerű, mint hogy elmegy mellettük és otthagyja! Ez egy kép. Pillanatot ábrázol, nem videó!

"Ebben nincs köztünk vita. Akkor sem érdekli őket, ha éppen a kormány élén állnak."

Kormányaink élén elég gyakran álltak ilyenek. Emlékezz: a megyó, a csótány, a libajnai, minisztereik: oszkó, veres, kóka. Egyik sem egyszerű hivatalok volt!

"Nem értetted meg, de ezt szarkazmusnak szántam."

Annak viszont gyenge volt.

"Szerintem egy plakát nem jó, ha nem hatásvadász."

Ha valóban azt közvetíti, amit a készítője sugallni kívánt, továbbá az üzenete HITELES! Nos, a poszter simán demagóg, ostoba és az érvelése hiteltelen. Ennélfogva a plakátja is csak egy ócska 'orbánozás'! A poszt, amit írt hozzá pedig egy harmatgyenge önreklám. Inkább kontraproduktív.

"Vagyis a plakát ütős, különben nem reagálnál rá ilyen hevesen."

Nem láttál te még akkor ütős plakátot! Magára a plakátra és a készítőjére is szarok. A bejegyzése és az érvelése gusztustalan számomra, bizonyítja, hogy ő sem különb a legostobább kormánypropagandistánál! Egy alomból valók, csak a színük más.

"Szerintem el kellene menned Afrikába és a K-Keletre, hogy továbbítsd az ottaniaknak a bölcs tanácsodat.

Nem kérték a tanácsomat, továbbá nem vagyok olyan hülye, hogy a környékükre menjek! Térképen is kerülöm azokat a helyeket, a közelükbe sem vágyom! Mellesleg menj te közéjük, úgyis állandóan a segítségről papolsz! Akkor mi gátol meg, hogy odamenj és segíts nekik? Ne itt, ott! Náluk, otthon!

"Különben hülyék maradnak és feleslegesen háborúznak majd."

Szerintem ezt eltaláltad, ez továbbra is így lesz. És ez független bármilyen jótanácsomtól. És jól látod, tényleg síkhülyék, de ez az ő dolguk, nem hiszem, hogy foglalkoznunk kell velük!

"Gondolom, az itthoniaknak is tele van a levelesládád hasonló bölcsességekkel, hogy mit kellene és nem kellene csinálnunk."

Nem, nincs. Az itthoni levelesládák általában négyévente vannak tele. Szavazások alkalmával, amit választásoknak hívnak. Tudod: akkor dobáljuk a kis levélkéket egy-egy 'x'-szel jelölve a dobozba. Na, az én véleményem akkor kerül kikérdezésre és én akkor és ott tudom elmondani. Egyéb bölcsességeimre nem kíváncsiak, ahogy a tiédre sem. Egyszerű a képlet: akarod? Nem. Akkor közülük tudsz választani. És ennyi.

"Ez a te saját véleményed, amit semmi nem támaszt alá."

Csak a tények. De abban te mindig nagyon gyenge voltál, kisjukka! Tudod: mint a napelemek 'energiatároló képessége'! Vagy a határőr fegyverhasználata és feltételei... Ja, hogy katona sem voltál! De azért osztottad az észt! Tehát a tények: idén télen is kb. 75-80 ezer migri téblábolt a balkáni útvonalon. A görögöktől a szlovénokig. Ha igazad volna, akkor annak a 75 ezernek legalább a fele itt, rajtunk keresztül caplatott volna a merkel valagába. Vajon miért nem így történt...? Hm...???

"Amúgy meg fogd vissza magad, mert kezdesz bedurvulni, ami szokásod. Jól tudod, hogy nem tűröm a személyeskedéseket, majd az anyázásokat. Amíg normális hangnemben írsz, addig válaszolok."

Nem tudsz olvasni? Hol anyáztalak le...???

"Persze, hogy a törökök és más, é-afrikai országok miután Merkel megállapodott velük.

Nem érted, mi? 'Elintézik' alatt azt értem, hogy simán lelövöldözik a migriket. Továbbá ott nem járkál csak úgy ki-be a táborból! És ha okoskodik, akkor úgy elverik, mint a szart! Na, ezt intézik el ott a törökök a homokdűnéken túl! Ez így akkor rendben van, mert a mutter tárgyalta le? De itt nem lenne rendben. Értem. Konzekvens.

"És én miért is "fröcsögök évek óta" a magyarokra? Gondolom, az Orbán kormányra gondoltál, csak elírtad, hogy a "magyarokra"."

Hogy miért, azt nem tudom, de nem is nagyon érdekel. De folyamatosan 'magyarozol'!

"Nem tudom. Te sem."

Dehogynem! Tudjuk. (Te lehet, hogy nem...) A 'zunijó' is tudja, a mutter is. Mindenki tudja. De nem 'pc' beszélni róla! Ezek tények, ahogy a szinte tökéletes török határzár is. Az erről szóló migri beszámolókat '17-ben szépen 'elhalkították' a 'zunijóban'!

"A Fidesznek kellett szavazatokat nyernie."

Kevered az okot az okozattal! '15-ben megépítették, védte az országot. Most is védi. '18-ban ez szavazatokat hozott a kormánynak. Nem azért nyertek '18-ban, hogy AZTÁN fölhúzzák '15-ben a kerítést! Hoztak egy döntést, megvalósították, az intézkedés bevált. Evidens, hogy egy támogatott és eredményes döntés és az azt követő sikeres tevékenység szavazatokat hozhat egy kormánynak. Ebben mi az új és ez miért furcsa???

==>

tamask 2018.09.27. 17:06:13

@Attilajukkaja: a magyar, román, cigány, lengyel már Európában van, velük nem lehet mit kezdeni, de melléjük kora középkori gyűlöletideológiák által vezérelt népeket betelepíteni nem lenne szerencsés. Ha bajod van a magyarokkal, akkor melléjük miért akarsz náluk is primitívebb embereket betelepíteni?

tamask 2018.09.27. 17:09:43

@Fülig José: Magyarország a béke szigete Európában.
Abban az Európában, ahol nem ritka a tömeggyilkosság koncerteken és a szisztematikus nemi erőszak alkalmazása a fehér lakosság eltörlése érdekében.

Kampfer 2018.09.27. 17:13:08

@Attilajukkaja: ==>

"A menekülttáborokra szükség van. Itthon is, de főleg Afrikában és a K-Keleten."

Nem tudsz teljes népeket táborokban tartani évekig, ezt fogd föl! A táborok időleges megoldást jelenthetnek. Nézd meg Libanont! Mi lett belőlük, miután többmillió 'menekült' él náluk táborokban? Az Index egy eléggé kimerítő riportot közölt róluk. Megjegyzem, kissé kontraproduktív is lett a migriket illetően, már ami a megítélésüket illeti.

"Most is van belőlük sok, amelyeknek a finanszírozásába beszáll az EU is."

És persze Magyarország is! A V4-ekkel együtt is és önállóan is. Ahogy az újjáépítésbe szintén! Helyesen!

"Mert elemi érdeke. Nem egy kívánatos dolog, de egy muszáj, ha egyszer katasztrófahelyzet alakul ki. Mit nem értesz ezen?"

Te nem érted meg, hogy ezt nem úgy lehet kezelni, ahogy az ostoba avramiatököm elképzeli, nem is beszélve a timmerbaromról! Segíteni ott és akkor tudsz, ahol és amikor elfogadják, kérik és ahol ÉRTELME is van! A szíreknél jelenleg még semmi értelme, mert harcok folynak. Az irakiaknál már van értelme és tettük is. A táborok léte nem cél, hanem eszköz! Ezt a V4-ek érdekes módon föl tudják fogni, a nyugatiak nem. Ha erről lenne csak szó, miért ugatják a demográfiát és a munkaerőhiányt??? Mégis céljuk van a migrikkel? Mégsem csak a háború az indok, inkább az olcsóbb munkaerő szüksége? Miért nem jók a németeknek az olasz és spanyol munkanélküliek? Miért erőltetik a fekákat és a muszlimokat???

"Neked erre mi lenne a javaslatod azon kívül, hogy jó keresztény módjára mindenkit géppuskázzunk le?"

Legéppuskázni normál esetben senkit sem kell! A megoldás a következő volna:
- Végre eldönteni, hogy mit akarunk. Konstans harcokat, vagy fegyverszünetet, békét. Ha előbbit, akkor viseljék a következményt azok, akiknek érdeke a balhé. Ha nem, akkor végre (akár katonai erővel) rendet és fegyvernyugvást kell teremteni.
- Egy legitim hatalmat kell támogatni az adott területen (igen, akár Aszadot is), aki egy államként funkcionáló entitást tud teremteni és működtetni. Akkor is, ha az NEM DEMOKRATIKUS!
- A kialakított rendet követően a migriket haza kell telepíteni, az újjáépítést pedig szervezetileg koordinálni és jórészt finanszírozni. A katonai jelenlétet mindaddig fenntartani, ameddig az önálló politikai entitás is képessé válik az önvédelemre és a rendvédelemre.

Nos, mindezekre jelenleg a 'zunijó' önmagában képtelen. Akkor is az lenne, ha mindez a célja lenne, de láthatóan fentiek sajnos nem is szerepelnek célként a politikájában.

"Próbálj meg nem csak pénzben gondolkodni."

Te most komolyan írogatsz...? Ki beszélt pusztán pénzügyi befektetésről??? Ezek nem csak pénzügyi értelemben vett 'befektetések', de nagyon komoly humánerőforrást, technikai erőforrásokat, politikai tevékenységet, a hazai társadalmat érintő gazdasági és politikai jellegű terheket is jelent! A pénz csak egy része az egésznek. Nem lep meg, hogy ezt te nem látod egyértelműnek!

"Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt. Ehhez persze kellene egy kis hozzáértés és keresztényi jóindulat is, nem csak üres propaganda szöveg a drága kék plakátokon. Na meg egy kis együttműködés a lakossággal és a szövetségeseinkkel is. Az utóbbiak nélkül semmi sem fog menni."

Süket duma! Csak rejtőzködsz! Tehát ha az 50 ezer már bejött és még várakozik odakint 156 ezer, akkor mit csinálsz??? SENKI sem tudja, hol húzza meg a határ! A szövetségeseink sem. A lakosság sem! Akkor sem, ha ez a szakmája, ezt fogd már föl végre! Nincsenek határok, a megoldás fájdalmas és leginkább az afrikaiaknak kell fájjon! Az ő kezükben a kulcs. Minél jobban szaporodnak, annál többen halnak meg. Annál többen indulnak el és annál többen fulladnak meg a yachtok között! Szörnyű és fájdalmas, de ez van. Korábban emlegetted nekem a természet törvényeit. Akkor is utaltam erre! Igen, a természet eldönti, mi legyen azzal a 200 millió emberrel, amelyek egy 20 millió számára sem elegendő erőforrást jelentő területen élnek! Meghalnak. A fent említett okok valamelyike miatt.

"Ez a te elképzelésed. Szíved joga, hogy ezt hidd."

Aki kicsit is képes gondolkodni és átlát az ilyen és ehhez hasonló plakátokon, annak ez egyértelmű. Nem hit kérdése, pusztán gondolkodásé.

"Kértelek, hogy ne személyeskedj, bármilyen nick alatt is írsz nekem."

Mi a személyeskedés? Az, hogy emlegettem a családod? Igen, ez ilyen. Te írtad, hogy ez 'benne van a pakliban'! Pontosan. Ezt gondold végig úgy, hogy a családod, téged, a rokonaid érinti! Igen, akkor is gondold úgy, ha az ő életük megy rá! Ne a 'másé', az övék, a tiéd! Ha így sem gond, akkor hiteles a véleményed!

"Mivel nem értesz a szép szóból, ezért itt berekesztem a beszélgetésünket."

Azt majd én eldöntöm, hogy mikor, mit és hogyan írok, Jukka! Értek én mindent, a fentiek szerint számodra nem világos a szavak jelentése, de ez engem nem frusztrál.

"Amíg nem tanulsz meg kulturáltan beszélgetni, addig engem ne zaklassál! Erre már többször kértelek!"

Ne kommentelj és reakció sem lesz. Ez ilyen. ;-)
Üdv: Kamp.

apro_marosan_petergabor 2018.09.27. 17:20:18

Ölég zavaros cikkecske. Írója nem ártana, ha békukucskálna egy kicsit a törtnelem könyvekbe(még a amrxsták is megírták), hogy a mozlim (iszlám) török birodalom ostromolta sok száz éven áta a keresztény Európát. Ahol eredményt ért el, ott a kereszténység elliminálódott, kihalt az eredeti népesség, s mindenkit iszlámosítottak, akit lehetett. Egyelőre még az EU-n belül nincsenek erőfölényben, de a teplomokról, iskolákból stb. már leszedetnék a keresztet, mert az sérti a vallásukat...
No, nem várnám meg, míg erőfölányba kerülnek. Ez Magyaroszág majdnem teljes megsemmisüéséhez vezetett... 4 millióból 1 millió lakos lett... akkor kezdtük el betelepíteni az láhokat, stb. intezívebben.
A cikk többi része is ennyit ér.

Gleccsertetű 2018.09.27. 17:22:58

@frikazojd: Ló tircách! לֹא תִּרְצָח׃

nem baj, h nem tudod, az a baj, h nagy a mellény

Gleccsertetű 2018.09.27. 17:25:02

@frikazojd: nnna, tipikus ballibsi. végső érv a kurvaanyázás

Kampfer 2018.09.27. 17:29:49

@W123qp: "A hozzánk nem jövő migri baj, a fizető külföldi hozzánk nem jövő orosz maffiózó, nem baj."

A hozzánk érkező, de nálunk maradni nem akaró migri komoly baj. Tehát ne is jöjjön be. Erre éppen megfelelő projekt a határzár. A hozzánk jönni nem akaró, de kötvényért öt évre letelepedési jogot kapó orosz maffiózót jó eséllyel egy átlagpolgár sosem látja, de még a hatóság sem, hiszen fizikailag nincs is az országban. Ahogy ez Máltán, Cipruson és még ki tudja hány uniós államban így van. Ettől függetlenül neked is leírom, hogy ne legyenek kétségeid: magam is egy oltári faszságnak tartom ezt a kötvényesdit! '12-ben, '13-ban talán indokolható volt, de most már semmiképp sem az! De a kettő fenyegetés nem ugyanaz! Sem jellegében, sem nagyságrendjében!
Kamp.

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:32:48

@Kampfer:
"Ne kommentelj és reakció sem lesz. Ez ilyen."
Ezt felesleges is volt leírnod! :o)))
Nem vagy érdemes a válaszomra, főleg miután megint felhoztad az anyámat és a családomat, mintha az valami érv lenne. Megmondtam, hogy ilyen stílusú levelekre nem válaszolok.
Azért örülök, hogy most nem Oroszlánszívként jelentkeztél be, mert arra a nickre ne igazán szolgáltál rá!!!!

$pi$ 2018.09.27. 17:35:15

@Ellenzéki Tüntető: "sőt azt is sokan hiszik, hogy "a középkorban azt hitték hogy lapos a Föld", pedig nem hitték."

Dehogy nem hitték, most is sokan azt hiszik. Nem mindenki hitte azt, persze Eratosthenész már időszámítításunk előtt megmérte a föld kerületét, ez azonban nem jelenti azt, hogy az emberek nem hitték, hogy lapos a föld.

"Meg vannak akik azt hiszik hogy az egyház visszafogta a tudományt, miközben a keresztények kb. meghódították a nem-keresztény világot a technológiájukkal."

Sokmindenben visszafogta a tudományt, még most is visszafogja. Az egyesült államokban például folyamatosan kampányolnak az evolúció elméletének oktatása ellen a keresztények, a mai napig is azt hazudják, hogy az evolúció csak egy "elmélet" és majd akkor szabad komolyan venni, ha "bebizonyítják".

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:40:32

@tamask:
"a magyar, román, cigány, lengyel már Európában van, velük nem lehet mit kezdeni, de melléjük kora középkori gyűlöletideológiák által vezérelt népeket betelepíteni nem lenne szerencsés."
A magyar is eléggé gyűlöletközpontú. Mostanában pláne. Amúgy nem értem, mi a gondod a lengyelekkel, a románokkal vagy a cigányokkal Európában. Miért mondod, hogy velük nem lehet mit kezdeni? Miért érzed a magyarokat annyival felsőbbrendűnek, mint pl. a lengyeleket?
És ki mondta, hogy én ide be akarok telepíteni bárkit is?

"Ha bajod van a magyarokkal, akkor melléjük miért akarsz náluk is primitívebb embereket betelepíteni?"
Neked meg ki mondta, hogy bajom van a magyarokkal???
A magyar kormánnyal van bajom. Sajnálom, ha nem érted a különbséget.

$pi$ 2018.09.27. 17:42:47

@Ellenzéki Tüntető: "De lehet valaki bármennyire ateista, azt gondolni hogy az utóbbi 1000 keményen keresztény évnek nincs erős hatása a mia kultúrára, mindenképp hamis."

Attól, hogy a kereszténységnek erős hatása van a mai kultúrára még nem nevezheted úgy, hogy "keresztény kultúra". Rám például Albert Einsteinnek volt nagy hatása, de nem nevezhetsz Einsteinnek.

A kereszténység több mint ezer éven át határozta meg az erkölcsi, jogi keretet, amiben éltünk, ma már nem így van.

A tízparancsolatból például hetet vet el a mai társadalom, a mai jogrend. A maradék három meg minden előtte más vallásban és kultúrában megvolt.

Ha megpróbálnád megtiltani a szomszédodnak, hogy képet készítsen, hogy más istent imádjon, hogy a hetedik napon dolgozzon a törvények alapján ellened járnának el. Ha a bíróságon arra hivatkoznál, hogy Jehova mindta neked mit tegyél orvost hívnának.

Kampfer 2018.09.27. 17:48:58

@Attilajukkaja: "Ezt felesleges is volt leírnod!"

A mellékelt ábra szerint mégsem!

"Nem vagy érdemes a válaszomra, főleg miután megint felhoztad az anyámat és a családomat, mintha az valami érv lenne."

Nézd, az értékítéleted hidegen hagy. Semmit sem tudsz rólam! De a szövegértéseddel már nem először van nagyon komoly probléma! Családod és édesanyd abban a vonatkozásban hoztam elő, hogy ha rólok volna szó, ha az ő biztonságuk és életük múlna azon, hogy 'ez is a pakliban van', akkor is ilyen könnyen és lazán jelentenéd ki, hogy ez van, ezt kell szeretni? Benne van, hogy valaki rákefél. Ok. De ha tudnád, hogy nem más, nem valaki ismeretlen, hanem te és a családod viselitek a következményt, akkor is ilyen határozott volnál a kérdésben???

És sajnos az nem engem minősít, hogy mindezeket te személyeskedésként értékelted és nem voltál képes értelmezni az ezzel közölt valódi mondanivalót! Ami pedig az érveket illeti. Nos, ott vannak feketén-fehéren. Ahogy szinte mindig! Nem ez az első eset, hogy inkább röppensz holmi 'személyeskedésre' hivatkozva! Persze, ez sem engem kell frusztráljon. Anno egyszer megígértem, hogy sokakkal ellentétben nem hagylak érvek és konkrétumok nélkül! Láthatóan mindez mit sem ér az esetedben. Ez van...

"Megmondtam, hogy ilyen stílusú levelekre nem válaszolok."

Azért komoly bajban lennél, ha konkrétan meg kéne nevezned, mi volt a sértegetés vagy hol becsméreltem a családod...! Téged már minősítettelek, ez nem vitás! Persze az sem, hogy bőven rá is szolgáltál. De ahogy olvasom néha a bejegyzéseid, elég vastagon nem vagyok ezzel egyedül! ;-) De ugye, aki 'kekeckedő', azzal szokott ilyen történni. Igaz, jukka?

"Azért örülök, hogy most nem Oroszlánszívként jelentkeztél be, mert arra a nickre ne igazán szolgáltál rá."

A b1-eseknek is fáj ám az igazság! Ez ilyen. Ettől még persze meg kell kapniuk, ami jár nekik! Szerintem...

Nos, hogy mire szolgáltam rá és mire nem, ezt te nem tudod megítélni! Mint említettem, semmit sem tudsz rólam és eddigi infók alapján a legtöbb kérdésben az ismereteid felületesek vagy inkább elégtelenek (nem sorolnám ismét őket), de mégis vadul osztod az észt velük kapcsolatban. Nem lep meg, hogy más emberekkel kapcsolatban sem tudsz érdemben és legalább helytállóan megnyilatkozni! Nem baj, nem rólam szól. ;-)
Kamp.

Attilajukkaja 2018.09.27. 17:49:30

@$pi$:
"Sokmindenben visszafogta a tudományt, még most is visszafogja. Az egyesült államokban például folyamatosan kampányolnak az evolúció elméletének oktatása ellen a keresztények"
Ebben igazat adok neked!
Sajnálatos, hogy nálunk ugyanezt most NER csinálja. Mindent megtesz a modern oktatás és a tudomány ellen. Szörnyű, hogy ezt is megéltük. Pont mi, akik mindig is élen jártunk a tudományokban és az innovációban. A Rubik kocka hazája most visszavonulót fúj. :o(((

$pi$ 2018.09.27. 17:52:43

@Ellenzéki Tüntető: "...mi a fasz bajod van? Szerintem nyugodj le kicsit"

Abszolút nyugodt hangnemben logikus érveket hoztam fel az álláspontom alátámasztására. Miből gondolod, hogy nem vagyok nyugodt?

Olyan nyugodt és laza vagyok mint a klopfolt hering.

$pi$ 2018.09.27. 17:57:23

@Attilajukkaja: "Sajnálatos, hogy nálunk ugyanezt most NER csinálja."

Sajnálatos, ez igaz, de nem ugyanazt csinálják. Nálunk roppant lightosan megy a kereszténykedés, de igen, el kellene már felejteni, hogy a hiszékeny emberek jobbak mint az okosak.

"Mindent megtesz a modern oktatás és a tudomány ellen."

Csodákat! Komolyan mondod, hogy ez "minden"? A "Boko Haram" például azt jelenti, hogy "a nyugati oktatás bűn". Ennek fényében nem mondhatod komolyan, hogy ami nálunk van az a "minden" az oktatás ellen.

"Szörnyű, hogy ezt is megéltük. Pont mi, akik mindig is élen jártunk a tudományokban és az innovációban."

Én ebben nem nagyon hiszek, de nem álltunk olyan rosszul mint másban.

Attilajukkaja 2018.09.27. 18:08:24

@$pi$:
"Nálunk roppant lightosan megy a kereszténykedés, de igen, el kellene már felejteni, hogy a hiszékeny emberek jobbak mint az okosak."
Általában lightosan megy, kivéve a kormánypropagandát, amely már az óvodákban is ezt várná el.

"Komolyan mondod, hogy ez "minden"?"
Én így látom, persze nem a Boko Haramhoz képest. Eszembe sem jutott hozzájuk hasonlítani a magyar oktatást, inkább az előző három évtized magyar oktatására gondoltam. Ahhoz képest találom elképesztőnek, amit most a NER művel az iskolákkal, az egyetemekkel és a Magyar Tudományos Akadémiával.

"Én ebben nem nagyon hiszek, de nem álltunk olyan rosszul mint másban."
Miben nem hiszel? :o)

$pi$ 2018.09.27. 18:25:47

@Attilajukkaja: "NER művel az iskolákkal, az egyetemekkel"

Majdnem húsz évet húztam le a felsőoktatásban, cirka tíz éve otthagytam. Egy régi motorostól hallottam hogyan lehet legjobban összefoglalni amit gondolok: olyan év még nem volt, hogy jobb lett volna és mindig változott. :D

agarik 2018.09.27. 19:00:35

@Attilajukkaja: Oh, nem, tök komolyan mondom. Sőt: minden egyház szervezett szélhámosság, így az összes papot börtönben akarom látni!

@Ellenzéki Tüntető: Kivéve, hogy laposföldhívés igenis volt. A Biblia egyértelműen laposnak mondja a Földet, a Világegyetem legöregebb égitestének, úgy 6000 évesnek. Fölötte egy szilárd kupla-éggel, a firmamentummal.
Istenke (aki persze a valóságban nem létezik) rendre le is rázza róla a gonoszokat. De gondolom kényelmesebb tagadni amit írásba adtatok, és képeken megrajzoltatok, mint szembenézni a valósággal.

Első Éjszaka Jogáról (se vasszűzről, sde a többi általad említett badarságról, amik fele nem is létezett EGYÁLTALÁN) senki nem szólt, mivel az nincs benne a Bibliában, kis hazugom. Amiről szó van, az a szolgák megerőszakolása, hadifogolynők szexrabszolgává silányítása, el nem jegyzett szűzlányok nemi erőszak általi feleséggé tevése. Merthogy ez mind Isteni Parancsolat. A Bibliában.

Az egyház annyira tudománybarát, hogy elégette a tudományos könyveket, halállal sújtotta a Biblia lefordítását, monopolizálta az írás-olvasást (amíg a feduális földesurak el nem lopták tőlük), életfogytig bezárták Galilleit, elevenen égették el aki szembement a mozdíthatatlan geocentrikus világképükkel, és hozzáteszem amikor fenntartottak is tudományos létesítményeket, azok AZ EGYHÁZTÓL FÜGGETLENÜL, SŐT ELLENÉBEN érték el eredményeiket.

Észak-Korai NEM ateista, és Dél-Korea NEM keresztény. Amit nézzünk meg azok a képesítés és a vallásosság összefüggése: azt látjuk minél magasabb a képesítés, annál kisebb a szektatagságra való hajlam, az alaptalan hit.
Vagy nézzük meg Orbániát, és hasonlítsuk össze a skandináv országokkal, amik híresen ateisták. Yep. A helyzet nyilvánvaló.
Sőt, hasonlítsuk össze az ISIS-t, mint olyan országot ahol más sincs csak vallás, és ... Kb. bármelyik másik országot. Khm, az ISIS már nincs is! A vallást leradírozzuk a térképről, mert ostobaság mindenestül.

Az oroszok nem ateisták, mikor legutóbb néztem ortodox kereszténység dúlt, és az ország mélyrepülésbe kezdett.
Az USA vezetői is amíg ateisták voltak, a dolgok rendben mentek. Egy elmebeteg keresztény került az elnöki posztra (Trump), és rögtön felmondott minden klímamegállapodást, mert "a tudomány az hoax", megvonta az egészségügyi ellátást, mert a tudomány hoax, egy "az oltás autizmust okoz" vallásos elmebeteget rakott meg egészségügyi miniszternek mert "a tudomány hoax", stb.
Asszem értjük egymást.

PS: a szovjetunió SOHA nem volt ateista, amikor létezett KOMMUNISTA ideológiát követett. És megjegyzem az USA is majdnem tökéletesen összeomlott a kapitalizmusával, lásd Fekete Péntek. A kereszténységet is csak névleg, és törvénytelenül iktatták be mindenhova (pl. az elnöki eskübe), pusztán azért mert a szovjetek nem voltak keresztények, sőt üldözték az egyházakat. Amit egyébként jól tettek. A maffiára le kell csapni!
Nézzük csak meg a Vatikánt: ma már semmi más mint egy pedofilhálózat, évente ezrével erőszakolják meg a kisfiúkat MINDEN ORSZÁGBAN. Nyilvánvalóan itt is. Lehet a TE gyereked is KÖZTÜK VAN.

horvathviteztamas 2018.09.27. 19:34:10

Pontos megfogalmazás, még pontosabban a libsik

agarik 2018.09.27. 19:38:11

@$pi$: És nem is szóltunk arról, hogy a Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk.
Pl. nem jelenik meg minden férfi háromszor egy évben A Templomban, és eszünkbe se jut megfőzni a gödölyét az anyja tejében. A hetek ünnepéről azt se tudjuk micsoda itt helyben...

Che21 2018.09.27. 19:43:37

Naggyon szép plakát.

Egyetlen hibája, hogy lemaradt (valszeg nem véletlenül), hogy mindez, mármint a tengerbe fulladás, a tenger muszlim részén történik.

Az oka pedig az, hogy a muszlimok egy része a gonosz keresztényekhez szeretne akár élete kockáztatásával is átjutni a muszlim tesók elől.

Persze a keresztények a hibásak, hogy nem mennek át a tengeren szegény muszlim tesók elől menekülő muszlimokat kimenteni a tengerből a muszlim partoknál.

Még véletlenül sem a muszlim tesók a hibásak, azért mert irtják a többi muszlimot.

Hibás, csak a keresztény lehet.

nnnnnnnn 2018.09.27. 19:56:44

miért nem olyan plakátot csináltál amin muszlimok erőszakolnak meg kényszerházzaságban feleségül vett 12 éves gyereklányokat "veszélyben a kultúra" felirattal?

agarik 2018.09.27. 20:26:19

@nnnnnnnn: Mert a keresztények ugyanazt csinálják. Sőt, nekik 4-évesekkel sincs gondjuk a Biblia szerint!

A kultúrát nem a muszlimok, hanem a kereszténység fenyegeti errefelé.

agarik 2018.09.27. 20:27:49

@Che21: Hm. A Vatikán befogadott olyan 400 muszlimot. Másnapra mind elmenekültek, nehogy seggbekúrják őket a keresztények. Más keresztény ország meg nincs Európában.
Szóval ennyit a kereszténységről.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 20:58:06

@Attilajukkaja:
" a globalizáció egy megállíthatatlan folyamat ... Ma már nincsenek határok. Akkor sem, ha méregdrága drótkerítésekkel próbálod védeni magad"

Ezt majd magyarázd el Sorosnak is, mert akkor felesleges méregdrági biztonsági rendszereekkel védeni a newyorki birtokát, aki akar úgyis bejut, nincsenek határok, blablablabla alszik a kisbaba

virtualglobetrotting.com/map/george-soros-house/view/google/

agarik 2018.09.27. 21:00:37

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Összekevered az ország határokat a telekhatárokkal, kis fidesznyik. És tudod hogy hazudsz.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 21:16:37

@W123qp:
Sokat éltem Németországban és nem űdülő turistaként. Rengeteg bajuk van a németeknek a migrincsekkel, kezdve ott hogy rengeteg pénzbe kerülnek és ez soha nem fog visszajönni. Van viszont erőszakos bűnözés, csalás, kosz és rendetlenség

Amikor lakást kerestünk, először azt tisztázták velünk hogy nem vagyunk muszlim bevándorlók (akárhányadik generációs). El is mondták, hogy milyen tapasztalataik vannak velük. Nem PC dolog, soha nem fogsz ilyet olvasni a német sajtóban. Meg az indexes fosblogokban se

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.27. 21:18:56

@agarik:
Mi a különbség az országhatár és a telekhatár között?

Ja az hogy az egyik az én házam az én váram (Soros módra) a másik meg a ti határotok, xarok rá. Így gondolkodik az igaz libsi

dare 2018.09.27. 21:22:00

Ez a kép a menő?
Szomorú ha valakinek csak ez ugrik be a keresztény kultúráról, de persze mindenki azt gondol amit akar.
Kicsit furcsa azért, hogy a keresztényekről csak agyhalott, frusztrált, pedofil személyiségek ugranak be sokaknak, viszont a muszlimokról meg szinte csak ártatlan gyerekek, nők, és teljesen békés iszlámot hirdető imámok.
Kettős mérce mi? :DD
Úgy szüntetni meg a kereszténységet, hogy közben átadjuk a terepet az iszlámnak, az a világ legnagyobb butasága fog lenni, nagyobb azokétól is, akik a Római Birodalom bukását előidézték.
De végre pontot tehetnek majd ennek a 2000 évig tartó ügynek a végére.
Látszik végre a megoldás (talán ezért az izgalom), csak keresztény kultúrát "féltő" ateisták, biztonságérzetet teljes mértékben elvesztett liberálisok, és a szellemiségét vesztett társadalomba betelepülni igyekvő vallási fanatikusok kombinációja érheti el végre a kívánt hatást.
Nehéz szülés volt, csak 2000 évig tartott.
Mondjuk ott keleten, távol keleten, majd egy kicsit nehezebb lesz a modern "felvilágosodásnak" megértő fülekre találnia, de talán újabb 2000 év alatt arra is kisütnek majd valamit a buksikba.
Már ha lesz egyáltalán még valaki ezen a bolygón, akit a pénz általi felvilágosultak meg tudnak majd téríteni.

csakférfi 2018.09.27. 21:31:31

@agarik:

" Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak.
Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap.
Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz.
Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered...ha éppen arra tartja kedved....azaz nem tiszteled őket.
Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát....

Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz.

csakférfi 2018.09.27. 21:37:29

@dare:
"Már ha lesz egyáltalán még valaki ezen a bolygón, akit a pénz általi felvilágosultak meg tudnak majd téríteni."

:)
Jó a hasonlatod..."pénz általi felvilágosultak".
Tetszik!

agarik 2018.09.27. 21:43:25

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Vajon mi a különbség a magánterület és a közterület között?
Idióta pici nácim, #HalálANemzetállamokra csak azt mondhatom. A lemezed lejárt, és aki Adolf Hitler nyomdokain jár, az nem méltó semmire.

@csakférfi:
Édes bogaram, hol van a Tízparancsolatban hogy dolgozz? Hogy ne lopj? Hogy ne ölj? Nem mintha ezek a judeizmus találmányai lennének.
Egyébként meg mi bajod a szexmunkásokkal? Legit, adófizető munka, ellentétben a papsággal.
Plusz dolgozok szombaton, és azt kívánok meg amit akarok, valamint köpök Féltékenységre.

De had világosítsalak meg kretardkám, hogy a Tízparancsolat, ahogy a Bibliában áll, az ez:

#1 Nem szabad imádnod más istent Jehován kívül.
#2 Ne csinálj magadnak öntött isteneket.
#3 A kovásztalan kenyér ünnepét megtartsad.
#4 Mindaz ami az anyja méhét megnyitja, az Istenek Istenéé legyen.
#5 Hat napon munkálkodjál, a hetedik napon (SZOMBATON) pedig pihenj.
#6 A hetek ünnepét is megtartsd.
#7 Háromszor esztendőnként minden férfiú jelenjen meg az Úrnak, Izráel Ura Istenének színe előtt. (Ezt a muszlimokkal kell letárgyalnod, mert az ő szentélyük áll a Templom Hegyen jelenleg, és annak lerombolása a Végítélet, azaz egy újabb Világháború jele lenne számukra!)
#8 A húsvét (mármint a páshka) ünnepét tartsd meg.
#9 Földed zsengéiből az elsőt vidd fel az Úrnak a te Istenednek házába.
#10 Ne főzz gödölyét (kecskegidát) az anyja tejében.

Ezért cserébe (hiszen a Tízparancsolat a Szövetség Kőtáblái, azaz egy SZERZŐDÉS szövege) a Seregek Ura kiűzi előled az Emoreust, Kananeust, Khittheust, Perizeust, Khivveust, Jebuzeust.

EZ a tízparancsolat, az általad emlegetett dolgok NEM SZEREPELNEK benne.

Viszont felhívnám a figyelmedet, hogy ha keresztény akarsz lenni, akkor a) gyűlölnöd kell apádat, anyádat, egész családodat b) el kell adnod MINDENED, ÉS a pénzt a szegényeknek adni. Ja, és c) kannibálnak is kell lenned. Tehát: eladtad már MINDENED?

csakférfi 2018.09.27. 22:41:34

@agarik:
Tehát .....ferdítesz és süketelsz......hogy igazadat bizonyítsd.

1 És kihirdette Isten ezeket az igéket következőképpen: ² Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, aki kivezettelek Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
³ Ne legyenek neked idegen isteneid színem előtt. 4 Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt, a földön alant és a vízben a föld alatt van. 5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld őket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve őrködő Isten, aki megemlékszik az atyák bűnéről a fiakon harmadiziglen és negyediziglen azokon, akik engem gyűlölnek. 6 És kegyelmet gyakorlok ezrediziglen azokon, akik engem szeretnek és parancsolataimat megtartják.
7 Ne vedd az Örökkévalónak, a te Istenednek Nevét álságra, mert nem hagyja büntetlenül az Örökkévaló azt, aki álságra veszi az ő Nevét.
8 Emlékezzél meg a szombat napjáról, hogy megszenteljed. 9 Hat napon át dolgozzál és végezd el minden munkádat. 10 A hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát, sem te, sem fiad, sem leányod, sem szolgád, sem szolgálónőd, sem barmod, sem az idegen, aki kapuidon belül van. 11 Mert hat napon alkotta az Örökkévaló az eget és a földet, a tengert és mind ami benne van és megpihent a hetedik napon; azért áldotta meg az Örökkévaló a szombat napját és megszentelte azt.
12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön, melyet az Örökkévaló, a te Istened neked ad.
13 Ne gyilkolj.
Ne paráználkodj.
Ne lopj.
Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot.
14 Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálónőjét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé!
"
Wiki idézet.

Ha meg tudsz élni úgy hogy nem dolgozol.....tőzsde...vagyon..stb.
Akkor ?
Mellébeszélsz.

agarik 2018.09.27. 23:51:28

@csakférfi: Mit ferdítek te IDóta?

A wikidézet szép, de mi köze ennek a Tízparancsolathoz? Konkrétan, hol nevezi ezt a maflaságot amit összehordtál Tízparancsolatnak?
És ha annak is nevezné te sültmegvezetetett, aki ferdít és süketít lévén Te vagy, Tízparancsolatnak, akkor is hol marad belőle a Szerződés MÁSIK fele, azaz az Elohimra vonatkozó kötelezettség?

Nézzük meg inkább a Bibliát, és keressünk rá a Tíz Parancsolat kifejezésre:

És monda az Úr Mózesnek: Vágj két kőtáblát, hasonlókat az előbbiekhez, hogy írjam fel azokra azokat a szavakat, amelyek az előbbi táblákon voltak, amelyeket széttörtél.
2
És légy készen reggelre, és jöjj fel reggel a Sinai hegyre, és állj ott előmbe a hegy tetején.
3
De senki veled fel ne jöjjön, és senki ne mutatkozzék az egész hegyen; juhok és barmok se legeljenek a hegy környékén.
4
Vágott azért két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és felkelvén reggel, felméne Mózes a Sinai hegyre, amint az Úr parancsolta néki, és kezébe vevé a két kőtáblát.
5
Az Úr pedig leszálla felhőben, és ott álla ő vele, és nevén kiáltá az Urat:
6
És az Úr elvonula ő előtte és kiálta: Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú.
7
Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen.
8
És Mózes nagy sietséggel földre borula, és lehajtá fejét.
9
És monda: Uram, ha előtted kedvet találtam, kérlek járjon az Úr velünk; mert keménynyakú nép ez! Kegyelmezz a mi vétkeinknek és gonoszságunknak, és fogadj minket örökségeddé.
10
Ő pedig monda: Ímé szövetséget kötök; a te egész néped előtt csudákat teszek, amilyenek nem voltak az egész földön, sem a népek között, és meglátja az egész nép, amely között te vagy, az Úrnak cselekedeteit; mert csudálatos az, amit én cselekszem veled.
11
Jegyezd meg magadnak amit ma parancsolok néked. Ímé kiűzöm előled az Emoreust, Kananeust, Khittheust, Perizeust, Khivveust, Jebuzeust.
12
Vigyázz magadra, nehogy szövetséget köss annak a földnek lakosaival, amelybe bemégy, hogy botránkozásra ne legyen közötted.
13
Hanem oltáraikat rontsátok el, törjétek össze bálványaikat, és vágjátok ki berkeiket.
14
Mert nem szabad imádnod más istent; mert az Úr, akinek neve féltőn szerető, féltőn szerető Isten ő.
15
Hogy valamiképpen szövetséget ne köss annak a földnek lakosaival, hogy amikor isteneiket követvén paráználkodnak, és áldoznak az ő isteneiknek, és meghívnak téged, egyél az ő áldozatukból.
16
És feleséget ne végy az ő leányaik közül a te fiaidnak, hogy mikor paráználkodnak az ő leányaik isteneiket követvén, a te fiaidat is paráználkodásra vigyék, az ő isteneiket követvén.
17
Ne csinálj magadnak öntött isteneket.
18
A kovásztalan kenyér innepét megtartsad: hét nap egyél kovásztalan kenyeret, amint megparancsoltam néked, az Abib hónap ideje alatt; mert Abib hónapban jöttél ki Égyiptomból.
19
Mindaz ami az anyja méhét megnyitja, enyém legyen, és minden hímbarmod is, amely a te tehenednek vagy juhodnak első fajzása.
20
De a szamárnak első vemhét juhon váltsd meg; ha pedig nem váltod, szegd nyakát. Fiaid közül minden elsőszülöttet megválts, és ne jöjjön üresen előmbe senki.
21
Hat napon munkálkodjál, a hetedik napon pedig pihenj; szántás és aratás idején is pihenj.
22
A hetek innepét is megtartsd a búza zsengének aratásakor; meg a betakarás innepét is az esztendő végén.
23
Háromszor esztendőnként minden férfiú jelenjen meg az Úrnak, Izráel Ura Istenének színe előtt.
24
Mert kiűzöm a népeket előled, és kiszélesítem határodat, és senki nem kívánja meg a te földedet, mikor felmégy, hogy a te Urad Istened előtt megjelenjél, esztendőnként háromszor.
25
Áldozatom vérét ne ontsd ki kovász mellett, és a husvét innepének áldozatja ne maradjon meg reggelig.
26
Földed zsengéiből az elsőt vidd fel az Úrnak a te Istenednek házába. Ne főzz gödölyét az anyja tejében.
27
És monda az Úr Mózesnek: Írd fel ezeket a szavakat; mert ezeknek a szavaknak értelme szerint kötöttem szövetséget veled és Izráellel.
28
És ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot.

-----------

DE még HA valami okból a TE szövegeddel is dolgoznánk - IGEN, MEG TUDOK ÉLNI ha szombaton dolgozok, ha megkívánom MINDENKI feleségét, és ha összefarigcsálok akárhány istenképet is, mint teszik a keresztények az öngyilkos-szobraikkal.
Kurvázni is annyit kurvázok amennyit nem szégyellek és a pénzemből futja.
Ellenben a TE szövegedben egy fia szó nincs arról hogy dolgozni kéne. Ezt csak úgy kitaláltad, még a HIBÁS, fölösleges idézgetéseddel, ami NEM a Tízparancsolat sem tudsz dolgozni.
Anyám és apám továbbá két baszottnagy seggfej, hugyozok a koponyájukba.
Az istened nemlétező torkába szintúgy.

csakférfi 2018.09.28. 00:48:19

@agarik:
Öregem ........

"A tízparancsolat (héberül: עֲשֶׂרֶת הַדִּיבְרוֹת ă`szeret haddivrót) a judaizmus és a kereszténység alapját képező legfontosabb vallási és erkölcsi parancsolatokat tartalmazza, amelyet a Biblia szerint Jahve (Isten) adott Mózesnek a Sínai hegyén, 40 napos böjtje után, két kőtáblára írva.[1][2]

A tízparancsolat alapja: 2 Mózes 20:1-14 (lásd lent), illetve 5 Mózes 5:6-21.[3] A 2 Mózes 34-ben egy másfajta megfogalmazás szerepel,[4] ezt ritkábban használják.

A tízparancsolat néhány további említése a Bibliában: 5 Mózes 4:13,[5] 5 Mózes 10:4,[6] 2 Krónika 5:10,[7] Nehémiás 9:13-14,[8] Máté 19:17-21,[9] Zsidó 9:4[10]"

Wikipédia
Most erről vitázol?
Komolyan?

"3 órája
@agarik:

" Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak.
Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap.
Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz.
Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered...ha éppen arra tartja kedved....azaz nem tiszteled őket.
Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát....

Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz.
"

Ennek 3 órája.
Te ilyen ember vagy.
Ferdítesz és süketelsz . Magadat gondolod valakinek engem meg idiótának.
Gondolkozz !

csakférfi 2018.09.28. 00:50:46

@agarik:
Mégvalami......nem hiszek istenben.

csakférfi 2018.09.28. 00:56:16

@agarik:

"Ellenben a TE szövegedben egy fia szó nincs arról hogy dolgozni kéne. Ezt csak úgy kitaláltad, még a HIBÁS, fölösleges idézgetéseddel, ami NEM a Tízparancsolat sem tudsz dolgozni.
Anyám és apám továbbá két baszottnagy seggfej, hugyozok a koponyájukba.
Az istened nemlétező torkába szintúgy."

Ezt írtad.
Az istenhívők az elmeroggyantak enyhe formája......nem kell kezelni.

Téged viszont nagyon kéne.
Vannak etre megfelelő gyógyszerek és orvosok akik néha rádnéznek.

$pi$ 2018.09.28. 05:14:37

@agarik: "És nem is szóltunk arról, hogy a Tízparancsolat valójában nem az amiről beszélsz, az igaziból egyiket se tartjuk."

Nos igen. A tízparancsolat valójában nem tíz és mivel több különféle változata is van, ezért nem is egyértelmű.

Használhatjuk a következő eljárást: megnézzük, hogy az adott keresztény szekta szerint mi is a tízparancsolat és aztán leellenőrizzük, hogy az általuk elfogadott tízparancsolatból mennyit tartanak be.:D

$pi$ 2018.09.28. 05:23:44

@csakférfi: "amelyet a Biblia szerint Jahve (Isten) adott Mózesnek a Sínai hegyén, 40 napos böjtje után"

Ezeket a kőtáblákat Mózes összetörte amikor lejött a hegyről és közvetlen utána hatalmas tömegmészárlást rendezett (ennyit arről, hogy "ne ölj").

Később visszament a hegyre, ahol isten azt ígérte, hogy újra táblákra vési a parancsolatokat azonos szöveggel. Ez azonban nem jött össze, az új táblák nagyobbrészt teljesen új parancsolatokat tartalmaztak, a régiek közül egy csomó nem szerepelt rajtuk.

$pi$ 2018.09.28. 05:38:24

@csakférfi: "Óóó......
Valóban?
Akkor Te bizonyára nem dolgozol sehol.....hanem lopsz....nincs se munkád sem más bevételi forrásod ...csak a másoktól lopott javak."

Ez egy, ne lopj. Ezt szokták az egyik parancsolatnak nevezni a keresztények és erre szoktak is emlékezni. Persze a második kőtáblakészleten ez nem volt rajta.

"Akkor Te bizonyára ölsz....gyilkolsz nap mint nap."
Igen, a második, amire emlékezni szoktak. Persze ez sem volt rajta a második kőtáblákon. Azokon az van, hogy az elsőszülött gyerekeidet fel kell áldozni, azaz meg kell ölni.

"Akkor Te minden héten kurvához jársz és a lopott pénzzel fizetsz."

A nelopj már volt, a kurvázást meg egyáltalán nem tiltja a tízparancsolat, csak a paráználkodást. A bibliában rengeteg férfi jár prostituálthoz és fel sem merül, hogy az valamiféle komoly bűn lenne. Szerintem nyilvánvaló, hogy a bibliai időkben nem volt bűn a prostitúció, hogy ma nem bünteti a törvény a házasságon kívüli nemi életet és a társadalom sem igazán ítéli el.

"Akkor Te bizonyára a szüleidet is ütöd-vered..."

A tízparancsolat erről sem szól. Arról szól, hogy halálbüntetés mellett tisztelni kell a szülőket. A szülők megverhették, eladhatták, sőt meg is ölhették a gyerekeiket, ezért nem ártott tisztelni őket.

A mai társadalom nem várja el, hogy tiszteld a szüleidet, a tiszteletet ki kell érdemelni.

"Akkor Te bizonyára titkon kéjelegve reméled hogy a felebaráttod meghal gyorsan és elveheted az asszonyát és a házát...."

A biblia nem tiltja, hogy a szomszédod halálát kívánd. A juhait, a marháit nem kívánhatod, de a halálát igen. A mai társadalom nem tiltja, hogy azt mond, "de szép autója van a szomszédnak, bárcsak nekem is lenne ilyen". :D

"Te ilyen ember vagy?
Mekkora ökörség!
Gondold át miket írsz."

Szerintem ha kereszténynek vallod magad, akkor érdemes lenne áttanulmányozni a tízparancsolatot. A keresztény erkölcs legfontosabb elemeiről van szó.

Kezdheted itt: ateistanaplo.wordpress.com/2011/06/14/a-tizparancsolat/

Látod, látod, az ateisták jobban tudják a tízparancsolatot, mint te. Ciki, nem? :D

$pi$ 2018.09.28. 05:47:27

@dare: "Kicsit furcsa azért, hogy a keresztényekről csak agyhalott, frusztrált, pedofil személyiségek ugranak be sokaknak, viszont a muszlimokról meg szinte csak ártatlan gyerekek, nők, és teljesen békés iszlámot hirdető imámok."

Sokaknak? Ki a fene az, akinek a muszlimokról a "békés iszlámot hirdető imámok" jutnak az eszébe?

Mohamed próféta egy hadúr volt. Egy pedofil rablógyilkos.

Az iszlám azt jelenti, hogy "behódolás", célja, hogy az egész világon mindenütt, mindenki behódoljon a muszlim vallású embereknek, az ő istenüknek.

Az iszlám erre a háborút használja, amit szentnek tart.

Ne haragudj, de csak a legtájékozatlanabb emberek tarthatják békésnek az iszlámot.

csakférfi 2018.09.28. 05:58:06

@$pi$:
Te hülye vagy!
Nem hiszek istenben!
Az hogy te hogyan ....milyen elmeháborodottan magyarázod a tízparancsolatot....leszarom.
A kultúránk szerves része a klasszikus tízparancsolat.

"Isten Tízparancsolata így szól: Kiv 20,1-17
1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
2. Isten nevét hiába ne vedd!
3. Az Úr napját szenteld meg!
4. Atyádat és anyádat tiszteld!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!
9. Felebarátod házastársát ne kívánd!
10. Mások tulajdonát ne kívánd!

Vágod öregem?
Hülyeségeiddel mag traktálj mást!

$pi$ 2018.09.28. 09:12:08

@csakférfi: "Az hogy te hogyan ....milyen elmeháborodottan magyarázod a tízparancsolatot....leszarom."

Úgy konkrétan van valami érved az ellen, amit írtam? Merthogy annyit mondasz, hogy "hülyeség", aztán egy deka érved sincs.

"8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!"

Az megvan, hogy ilyen például nincs a bibliában? Persze, én értem, hogy ezt te valahol olvastad, ezek amolyan modernizált parancsolatok, amikre büszke lehet egy keresztény, amiket jó érzéssel tudnak emlegetni, de ezen NEM a biblia által előírt parancsolatok!

Mások becsületében kárt ne tégy?! Ne hazudj?! Öregem, ezek a te parancsolataid, nem a biblia parancsolatok!

És hol van ez?

"Ne készíts magadnak szobrot, sem semmiféle (kép)mást (arról/azokról,) ami(k) az egekben van(nak) fent, se ami(k) a földön van(nak) lent, se ami(k) a vizekben van(nak) a föld alatt."

Értem én, hogy ez egy kereszténynek kínos, de benne van a bibliában, nem lehet csak úgy letagadni. Vagy te jobban tudod a tízparancsolatot mint a biblia?

Tessék, Károli fordításban:
"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."

Miféle "klasszikus tízparancsolatot" hirdetsz te itt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:10:22

@W123qp:

"Sőt a németek java részét ugyanúgy nem érdekli az a téma, mint korábban."

Kérdezd erről azoknak a kisebb településeknek a lakóit, ahová a lakossággal összemérhető számű migrit telepítettek be.

A nagy hazudozásodból azt is kihagytad, hogy korábban jórészt törökök éltek Németországban, akik egy szekuláris iszlám államból érkeztek, nem terheltek belső vallási konfliktusokkal (síita-szunnita-egyebek ellentétek), ebből következően viszonylag jól beilleszkedtek.

Mindez nem áll a most beletepített arab csürhére. A négerek meg külön megérnek egy misét.

$pi$ 2018.09.28. 10:17:42

"Nos, szerintem a keresztény kulúrát nem a muszlimok vagy egyéb más nem keresztény, vagy vallástalan emberek veszélyeztetik, hanem azok akik kereszténynek hazudják magukat, miközben egyetlen istenük a pénz és a hatalom."

Nos, ez természetesen butaság. Európában évezredeken keresztül volt keresztény kultúra, a hatalmon csak olyanok voltak, akik csak kereszténynek hazudták magukat, de csak a pénz meg a hatalom érdekelte őket. A keresztények ugyanis kötelezően szegények, Krisztus, a mondabeli alak, akit követnek elmondta, hogy csak az követheti őt, aki szegény.

A gazdagok és hatalmasok nem veszélyeztették a keresztény kultúrát, cirka 2 ezer éven keresztül jól megfértek egymással, a kereszténység ugyanis a hatalmasok számára kitűnő eszköz a hatalmuk fenntartására.

A "keresztény kultúra" végét a tudomány fejlődése, a felvilágosodás, a könyvnyomtatás, a szekuláris mozgalmak (ateisták) a jólét, a demokrácia, a szabadgondolkodók, a liberálisok jelentették (nem amai liberálisok, ma már mást jelent ez a szó).

A muszlimok igenis veszélyeztetnék a keresztény kultúrát, a vallások ugyanis folyamatos harcban vannak egymással. Ahol muszlimok élnek nagyobb számban, ott pár százalék üldözött és megvetett keresztény lehet, több nem.

Már most szedik le a kereszteket, már most tiltják be a keresztény jelképeket, a keresztény szokásokat ott is, ahol csak 10-20% muszlim él. Azt mondani, hogy a muszlimok nem jelentenek veszélyt a keresztény kultúrára, egyszerűen hazugság.

$pi$ 2018.09.28. 10:21:25

Sőt, nem csak a keresztény kultúra maradékait, de a sokkal fontosabb liberális, demokratikus, szekuláris és tudományos vívmányokat is veszélyeztetik.

A muszlim vallásúak nem titkolt terve, hogy ezeket elsöpörjék. A demokrácia betiltásáért tüntetnek, az emberi jogokat semmibe veszik, a nők egyenjogúságát tagadják, a szólás és véleményszabadságot sértőnek tartják.

Nem, kedves blogger nem a keresztények kerülnek elsőnek életveszélybe, hanem az ateisták és a liberálisok, a "másként gondolkodók", a homoszekszuálisok. A keresztények egy darabig kihúzhatják, ha a sarokba vonulnak és összekuporodnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:46:21

@Attilajukkaja:

Drága éjsötét Lyukacska,

"Ha ez lenne a szakmám, nyilván tudnám, hol húzzam meg a határt."

Merkel nyanya már meghúzta a határt, amikor kijelentette, hogy "es gibt keine Obergrenze für das Asylrecht", azaz a menedékjog nem ismert felső határt.

Másrészt amint elérted az általad meghúzott felső határt, a többieket ugyanolyan kemény - vagy még keményebb - eszközökkel vissza kell tartanod/küldened, amilyenek miatt most Magyarországot ekézik.

Egymillió "menekültig" Willkommenskultur, az egymillió-egyedikre meg lövetsz? Esetleg agyonlöveted a törökökkel, jó pénzért?

Mellesleg bárhol húzod meg a határodat, egyszer el fogod érni, mert tíz- és százmilliók akarnak Európába jönni, és a számuk napról napra nő. Ám minél többet engedsz be, politikailag annál erősebbek lesznek, és egyszer eljő az az idő, amikor már ők is beleszólnak abba, hányan jöhetnek be. S onnantól már senkit nem fog érdekelni a te határod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 10:58:04

@Che21:

"Persze a keresztények a hibásak, hogy nem mennek át a tengeren szegény muszlim tesók elől menekülő muszlimokat kimenteni a tengerből a muszlim partoknál."

Ebben tévedsz, mert pl. a Frontext éveken át pont ezt tette, talán teszi most is. Ahogy ezt teszik az ún. NGO-k hajói is. Ott várakoznak a líbiai partoktól pár km-re és már veszik is a fedéleztükre a "menekülteket" - s hogy, hogy nem, nem a pár kilométerre lévő líbiai partra viszik vissza őket, hanem Európába hozzák őket.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.28. 13:39:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az NGO hajók nem várakoznak a líbiai partoknál, tehát nem droszt-szolgáltatást látnak el ezek a vízitaxik, hanem hívásra mennek

Itt egy útvonalanalízis a "mentőhajónak" nevezett vízitaxikról, ami pontosan mutatja a mozgásukat. Egyenesen célra tartanak már 12 órával a migrincsek csónakjának indulása előtt, felveszik és viszik a migrincseket a líbiai partok előtti vízterületől a többszáz kilométerre levő olasz kikötőkbe. 5:15-től látható a mozgásdiagramjuk, ebből pontos képet lehet kapni a disznóságaikról. Szerencsére most már csak múlt időben

A médiában persze úgy jelenik meg hogy kimentették a 3 éves gyereket a Szicíliai szorosból, miközben a líbiai strandoknál készült a szívszaggató felvételek. Komplett hazugság az egész

www.youtube.com/watch?v=46GKJyp9lE8

$pi$ 2018.09.28. 16:00:38

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Igen ilyen videókat én is láttam. Roppant felháborítónak tartom. Törvénytelen, erkölcstelen, felháborító. Azonnali katonai beavatkozásra lett volna szükség, már akkor, amikor elkezdték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.28. 17:56:45

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

Gyomorforgató, ahogy mindezt van bőr a pofájukon humanitárius segítségnek hazudni.